Ungern kan skippa Gripen efter svensk propagandaoffensiv

UTRIKES. Enligt uppgifter till ungersk media kan landet komma att byta ut Gripen mot amerikanska stridsflygplan.

Enligt uppgifter till ungersk media, som ska komma från en högt uppsatt regeringstjänsteman, kan landets regering komma att byta riva upp leasingavtalet för 14 svenska Jas 39 Gripen för att istället ersätta dessa med amerikanska stridsflygplan. Enligt tjänstemannen beror det hela på den hetskampanj som svenska politiker bedrivit mot landet den senaste tiden:

— Svenskarna grävde sin egen grav med sina många antiungerska attacker. Det är tänkbart att vi köper F-35:or istället, säger tjänstemannen till nättidningen Direkt36.

Ett exempel på dessa attacker är att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll jämfört premiärminister Viktor Orbán med Adolf Hitler, en jämförelse som alltså är menad som ett angrepp, därför att Ungern försöker föra en familjevänlig politik i syfte att höja nativitetstalet i landet. Även Moderaterna har deltagit i angreppen, bland annat genom att se till att regeringspartiet Fidesz stängdes av från den kristdemokratiska EU-gruppen EPP.

Hur mycket den politiskt korrekta propagandakampanjen mot Ungern i slutändan kommer kosta de svenska skattebetalarna återstår att se.

Källa:
Ungern redo säga upp Jas-avtalet efter svenska PK-attacker

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Lingonet says:

  Förde svenska politiker en ”falsk flagg” attack mot b.la. ungern i syfte att bryta företagsavtal?
  I sådana fall, quo bene, vem tjänar på det?
  Dessa politiker har fört en strid mot sverige och dess vita befolkning som klassas som folkförräderi av värsta klass.
  Straffet för folkförräderi är gatlopp, stegling och eller för dem i bästa fall hängning eller exekutionspluton!
  Vakna svenske vite man och kvinna, de drar ned oss i fördärvet, ett hemskt fördärv där vi i minoritet utsätts för liknande behandling som den vita befolkningen i sydafrika! Se länkar på denna sida.
  Hell seger och 88 !

 • Ett angrepp att jämföras med Adolf Hitler – tycks tyvärr alltid väcka indignation. Tänk om ”obekväma” politiker kunde anse jämförelsen som en komplimang – då skulle angreppet falla och detta slag under bältet bli helt verkningslös.


 • Lämna ett svar