Nytt stängsel i Ungern efter organiserad flyktingattack

UNGERN. Ungern bygger ett nytt gränsstängsel mot Kroatien för att försöka bromsa invällningen ytterligare. Samtidigt riktas strålkastarna mot den ljusskygge juden George Soros.

Ungern började i fredags att bygga på ett nytt stängsel vid gränsen till Kroatien. Beslutet från Ungerns regering om att låta bygga ytterligare ett gränsstängsel för att skydda landets gränser kommer efter att kaos och upplopp brutit ut några dagar tidigare vid gränsen mot Serbien.

Arga demonstranter skriker islamistiska slagord.

Arga demonstranter skriker islamistiska slagord.

Aggressiva araber attackerade gränspoliserna genom att kasta sten och andra projektiler samt skandera islamistiska slagord med megafoner. 20 gränspoliser skadades i attacken som enligt premiärminister Viktor Orbán organiserades av det internationella medieetablissemanget.

Premiärministern har även i ungersk TV tidigare i veckan kritiserat den judiske multimiljardären George Soros för att försöka öppna Ungerns gränser.

Mångmiljardären Georg Soros.

När den ungerska gränspolisen gick fram med sköldar mot de stenkastande upploppsmakarna var medierna förberedda att rapportera om hur aggressivt och grymt Ungern hanterar flyktingarna.

Sveriges migrationsminister Morgan Johansson vill nu att Ungern bestraffas av EU.

— Man måste markera väldigt hårt mot Ungern. När både Europarådet och UNHCR nu konstaterar att när Ungern både med sina nya lagar, och sitt sätt att hantera situationen, mycket väl kan ha en linje som bryter mot internationell rätt, då måste också EU leva upp till sina grundläggande värderingar kring mänskliga rättigheter, säger Johansson till Aftonbladet.

Västerländska journalister står beredda med kamerorna i högsta hugg.

Ungerns utrikes- och handelsminister Peter Szijjarto sa följande om attackerna.

— Den internationella politiska eliten och vissa internationella mediers tolkning av händelserna vid gränsen igår har varit bisarr och chockande.

Det nya taggtrådsstaketet som nu byggs mot den kroatiska gränsen beräknas bli 41 kilometer långt och förväntas bli lika effektivt som det staket som redan byggts på gränsen mot Serbien.

Flera hundra soldater har skickats till den kroatiska gränsen och flera hundra till är på väg. Totalt ska cirka 2000 soldater försvara stängslet vid den ungerska gränsen.

I Ungern känner man sig ensamma om försvarandet av den Europeiska gränsen. Ungerns premiärminister Viktor Orbán menar att Västvärldens politiker och media för en liberal självmordspolitik. Inte heller från grannländerna i söder får de hjälp med flyktingkatastrofen.

— När det är problem, då kan vi inte vänta oss hjälp söderifrån, varken från Serbien eller Kroatien, sade Ungerns premiärminister Viktor Orbán idag.

Han menar även att de politiska och mediala påtryckningarna från väst bara ökar.

— Rösterna därborta som kritiserar det vi gör minskar inte i styrka, sa Orbán.

Källa:
Construction of border fence on Croatian section has begun

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments