Ungern avskaffar genusutbildning – ”ovetenskapligt”

UTRIKES. Den ungerska regeringen har nu beslutat att avveckla utbildningsprogram i genusstudier på landets universitet, detta eftersom fältet anses vara ovetenskapligt.

Ungern har nu belustat att skrota universitetsutbildningar med inriktning på genusstudier. Anledningen är enligt statssekreteraren Bence Rétvári att en universitetsexamen måste gälla ett område som är grundat i vetenskap, men genusstudier istället är grundade i ideologi.

Ännu ett skäl till att utbildningarna skrotas är att det inte finns någon efterfrågan av den sortens ”kompetens” på den ungerska arbetsmarknaden. Därmed är det inte ekonomiskt försvarbart att lägga resurser på dessa utbildningar.

De flesta av landets universitet kommer inte beröras av nedläggningarna, då bara två universitet i dagsläget erbjuder genusutbildningar.

Källa:
Ungern skrotar genusstudier: ”Det är inte vetenskap”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
5 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
John
John
1 år sedan

Denna politiskt korrekta instiftade ovetenskaplig smörja som svenska universitet vräker miljoner över hör hemma på historiens soptipp med andra dummokratiska idéer.

Pierre
Pierre
1 år sedan
Reply to  John

(((Dummokratiska idèer)))!

Karl A
Karl A
1 år sedan

BMW har slutit avtal med Ungern om att bygga sin nya supermoderna fabrik i Ungern där nästa generation BMW ska utvecklas och byggas. Det är den första europeiska fabrik som BMW byggt på 20 år. Samtidigt står Mercedes andra fabrik klar nästa år. Även Audi, Suzuki och Opel har fabriker i Ungern och med den nya BMW-fabriken klar kommer bilproduktionen i Ungern att ligga på 800 000 enheter/år. I Sverige SKÄNKER den genomkorrupta Löfvénregeringen Google en ny serverhall i Avesta för 105 miljoner kronor för att ”skapa arbetstillfällen”. Det rör sig om högst tre anställda som tittar till anläggningen så… Läs mer »

Sverker
Sverker
1 år sedan
Reply to  Karl A

Det måste vara olagligt att regeringen ger resurser direkt till ett privat globalt företag. Men det är väl nått kryphål med skapade arbetstillfällen som gör det lagligt.
I vilket fall är det så himlaskriande åt hel..te, att man får blodsmak i munnen.
Satan vad det ska dinglas i Finspång!

Karl A
Karl A
1 år sedan
Reply to  Sverker

Vad bryr sig svenska politiker om lagen?