Ungern använder nationalsocialistisk retorik och kallar Annika Strandhäll (S) för ”en sjuk varelse”

EU-VALET 2019. Ungerns vice premiärminister använder nationalsocialistisk retorik och kallar Sveriges öppet antivita sosseminister Annika Strandhäll för ”en sjuk varelse”.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán utannonserade för drygt en vecka sedan ett sjupunktsprogram för att främja barnafödandet i landet. Bland annat skulle kvinnor som fött sitt fjärde barn få helt slopad inkomstskatt.

— Vi ser inte bara till antal, vi vill ha ungerska barn. Migration är för oss att ge upp, kommenterade Orbán den nya satsningen.

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) blev alldeles till sig av den familjevänliga politiken och skrev på Twitter att det ”osar 30-tal” samt att utvecklingen i Ungern är ”alarmerande”.

Efter att Ungerns utrikesdepartement skrivit ett öppet brev till Strandhäll och kallat hennes antivita kommentarer för ”oacceptabla” har landets vice premiärminister nu Zsolt Semjen trappat upp ordkriget. I ett talkshowprogram kallar han sosseministern upprepade gånger för ”stackars varelse”, ”sjuk” och liknande.

— Vad borde Ungern vilja om inte det att det föds ungerska barn i Ungern […]? Jag tycker alltså att det som den här stackars varelsen har sagt är abnormiteten själv, sa Semjen i intervjun.

Den vice premiärministern använder sig även av allmänt vedertagen nationalsocialistisk retorik när han säger Ungerns nya familjepolitik är en ”anpassning till naturens lag” och att den som motsätter sig den är sjuk.

Källa:
Ungerns vice premiärminister om svenska ministern: ”Sjuk varelse”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
PerMotståndsman i BoråsLottaRokvikenPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Det där ludret tillhör den värsta slags tattare som finns. Helt oförståeligt att man ens kan släppa fram en sådan träskvarelse – och än mer så att träskvarelsen kan tala om att den gjort en ”klassresa”, när den inte skakat av sig det minsta av gyttjan från träsket.

Men vem vet? Kanske träsket hon var förvisad till hade utsöndrats av henne själv, och att denna gyttja snart nog kommer prägla Sveriges hela politiska liv? Allt som tvingar människor att välja mellan etablissemanget och motståndskamp är av godo. Och ingen vettig människa kan ju ta denna tattare i försvar.

Per
Medlem

Jämfört med (((vår))) föga statsmannamässiga pothead/whigger kulturminister ser hon åtminstonde utåt sett representabel ut.

Vera
Medlem

Just abnormitet – det är hela den ”kvinnliga” myndighetskåren inom svenska regeringen – fruktansvärd sorglig för Sveriges fortbestånd som blir ett blandrashelvete om de får grassera utan motstånd. Ungern tycks vara på rätt väg – bra så.

Peter
Medlem

”Sjuk” -Ja, allvarligt sjuk!

Rokviken
Medlem

Hoppas Ungern får många vita barn.

Lotta
Medlem

O Sverige också inom en inte alltför lång framtid 💛💙

Motståndsman i Borås
Medlem

Så himla kul att bl.a. Ungern visar vägen för en ljusare framtid. Heja Ungern!