”Ungdomsgäng” sköt raketer mot Stockholmspolisen

MÅNGKULTUREN. Under juldagskvällen sköt ett antal ”ungdomar” fyrverkerier i form av raketer mot polis i Stockholm. Även allmänheten besköts med raketer. Ingen skadades men det kunde ha gått illa om någon hade träffats.

Både polis och allmänhet besköts med raketer av ett ”ungdomsgäng” under juldagskvällen. Genrebild. Foto: Pixabay.

Det var efter 19-tiden på juldagskvällen som polisen fick rapporter om att ett ”ungdomsgäng” sköt raketer mot förbipasserande i Skarpnäck i Stockholm. När polisen anlände till platsen besköts även de.

Totalt var ett 20-tal ”ungdomar” inblandade i attackerna. Samtliga av dem ska ha kontrollerats och avvisats från platsen och de fyrverkerier som inte hade hunnit användas beslagtagits.

Polisens presstalesman Anna Westberg säger att ingen har blivit skadad, men att det kunde ha gått illa om någon hade träffats. Enligt henne har det även skjutits fyrverkerier på andra platser i Stockholm under juldagskvällen.

Om fyrverkerier riktas mot någon och träffar kan det enligt polisen rubriceras som grov misshandel. Är det blåljuspersonal som det siktas mot blir brottsrubriceringen försök till våld mot tjänsteman eller våld mot tjänsteman.

Källor:
Ungdomar sköt raketer mot polis och allmänhet
Våld/hot mot tjänsteman, Stockholms län

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Bo
Nybörjare
Bo
7 månader sedan

Med största sannolikhet mörka gärningar.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
7 månader sedan

Klangängen kör på hur fasiken de vill medans svensken måste söka polistillstånd.

”FÖRSÄLJNING & KÖP AV FYRVERKERI
Regler för dig som konsument av fyrverkeri.

Det är stränga föreskrifter som gäller vid försäljning och användning av fyrverkeri. Om du vill skjuta fyrverkeri på andra dagar än på nyårsafton måste du ha ett polistillstånd för avfyrning. Detta tillstånd ansöker du om på närmsta polisstation.
Du måste då tala om var du skall skjuta, när och vem som skall avfyra fyrverkeriet.
För att få köpa fyrverkeri som är explosiva varor är åldersgränsen 18 år.”

https://www.sveafireworks.se/information.php?title=fsg-kop

nordbo
Nybörjare
nordbo
7 månader sedan

Av alla dessa raketer så borde iallafall en raket ha letat sig in i örat på en snut vid det här laget.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
7 månader sedan

Snutdjävlarna är så veka mot patrasket så det är otroligt.Skjut verkanseld mot patrasket så lär dom sig snart vad som gäller men det kommer inte att hända med de kräk som styr vårt land numera.