Ungdomsgäng knivrånade funktionsnedsatt man

BROTT. På fredagskvällen föregående vecka blev en man med rullator knivrånad av ett ungdomsgäng. De stal mannens kontanter samt mobiltelefon och slängde hans bankomatkort i kanalen. Polisen har inga misstänkta till brottet.

I fredagskväll vid 21-tiden rånades en man i 50-årsåldern på Norra Valhallavägen i Kristianstad, bara ett par hundra meter från en polisstation. Den funktionsnedsatte mannen, som behöver rullator för att ta sig fram, hade precis varit och handlat mat och var på väg hem. Då mötte han ett ungdomsgäng på fyra personer i 16 till 20-årsåldern.

— De tilltalar mannen. Han är inte speciellt intresserad av att stanna utan går vidare, säger polisens pressinformatör Richard Glantz.

Då blir situationen istället fysisk. En av gärningsmännen knuffar mannen så han ramlar i marken medan en annan tar fram en kniv. De säger åt mannen att lämna ifrån sig det han har på sig, varav de tar mannens mobiltelefon och ungefär 3 000 kronor i kontanter.

— De behåller pengarna och telefonen. Sedan kastar de mannens bankkort i kanalen, säger Glantz.

Efter rånet ska den funktionsnedsatte mannen ha lyckats ta sig till en bekant där de larmat polisen.

Utifrån polisens uppgifter framgår det ej ifall mannen blivit fysiskt skadad, däremot är han väldigt skärrad av händelsen. Polisen har fortfarande inga misstänkta för brottet.

Källa:
Gäng knivrånade funktionsnedsatt

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments