”Ungdomsgäng” kastade sten på lokalpolitiker i Hässelby

INRIKES. Två politiker i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd blev utsatta för stenkastning av ett dussintal ”ungdomar” nyligen när de diskuterade med gänget.

Polisen utreder flera incidenter innefattande misshandel och ofredande efter att två lokalpolitiker i Hässelby-Vällingby hamnade i en diskussion med några ”ungdomar” som troligtvis var i övre tonåren. ”Ungdomarnas” sätt att diskutera innefattade att skymfa politikerna med svordomar och könsord och att kasta sten på dem.

Politikerna fick inga allvarliga fysiska skador av attackerna men polisen säger sig se allvarligt på händelsen. De ser en ”tydlig koppling” mellan hotet, våldet och de ”utsatta” personernas uppdrag som politiker. Polisen har tagit vittnesmål och tittar på filmerna från övervakningskamerorna i området för att se om de kan identifiera gärningsmännen.

Källa:
Politiker stenades i Stockholms-förort

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments