Ungdomar sköt paintball mot ”Black Lives Matter”-graffiti – jagas av polis och hängs ut i media

USA. Ungdomar med paintballgevär jagas av polisen och hängs ut i media.

Polisen i Pittsburgh har gått ut med en efterlysning på vad som tycks vara två ungdomar som skjutit med paintballgevär på en graffitimålning med tillhörande texten ”Black Lives Matter”. Händelsen filmades och visar två personer iklädda en amerikansk sydstatsflagga respektive Trump-keps som skjuter några färgskott på den stora målningen och därefter går därifrån.

I tidningen Pittsburgh Post-Gazette hängs de sedan ut med bild och läsarna uppmanas kontakta polisen om de känner igen männens identitet.

Just Pittsburgh drabbades nyligen, i samband med Black Lives Matter-demonstrationerna, av ett rasmotiverat mordförsök där en afrikan puttade ner en vit man på ett tunnelbanespår i syfte att döda honom för att han var vit. I samband med detta vägrade Pittsburgh-polisen att beteckna det hela som ett hatbrott.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments