Kvinna hittade medvetslös person vid HVB-hem: ”Gud förbannat det är ju en människa!”

SKELLEFTEÅ. Tidigt i morse hittade en kvinna ute på hundpromenad en medvetslös person i en gångtunnel i samhället Ursviken utanför Skellefteå. Personen ska vara förd till sjukhus och polisen misstänker brott men är övrigt väldigt förtegna.

En 51-årig kvinna från Ursviken, strax utanför Skellefteå, var vid 5-tiden i morse ute på sina vanliga morgonpromenad med sina hundar. I en gångtunnel fick hon plötsligt syn på något som hundarna reagerade starkt på:

— Hundarna kände direkt att det inte stod rätt till, säger hon till Aftonbladet.

Inledningsvis trodde hon att det var en soppåse och sedan en hög med kläder, men när hon gick närmare insåg hon att det var en livlös person.

— Då tänkte jag ”Det är ju en människa. Gud förbannat, det är en människa som ligger här barbent!”, berättar kvinnan vidare och säger också att hon blev rädd av insikten.

När hon ropade för att försöka få kontakt med personen fick hon heller ingen respons, varpå hon larmade polis och ambulans som snabbt kom till platsen och förde den medvetslösa personen till sjukhus. Under förmiddagen spärrade polisen av ett stort område kring gångtunneln medan deras tekniker undersökte platsen.

Till media har polisen varit väldigt förtegna med uppgifter och har egentligen bara bekräftat att det rör sig om en ”ung person” som har påträffats medvetslös samt att man misstänker brott. Vilken typ av brott vill man dock inte gå in på.

I anslutning till gångtunneln ligger det tidigare äldreboendet Solgården, som 2015 omvandlades till ett hem för så kallade ensamkommande flyktingbarn. Boendet ligger endast cirka hundra meter från tunneln och gångvägen som mynnar ut i tunneln går direkt förbi boendet, något som regimmedia underlåter att nämna trots alla brott som begåtts i närheten av dylika hem under de senaste åren.

1. HVB-hemmet Solgården. 2. Gångtunneln under Järnvägsleden i Ursviken. Klicka för större bild.

Tobias Gustafsson, som är polisens jourhavande förundersökningsledare i Västerbotten, kommenterade tidigare idag till Aftonbladet att man vidtar alla åtgärder för att försöka utröna vad som har hänt. Han bekräftade även att personen som anträffades medvetslös är vid liv.

Källor:
Ung person hittad medvetslös utomhus – kan ha utsatts för brott
Maria hittade personen i gångtunneln: ”Var fruktansvärt”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments