Ung man stämmer Washington Post på 250 miljoner dollar – får stöd av Trump

UTRIKES. 16-årige studenten Nicholas Sandmanns familj stämmer Washington Post på 250 miljoner, något president Trump sympatiserar med.

Den 16-årige studenten Nicholas Sandmanns familj har via juridiska ombud lämnat in en stämningsansökan på 250 miljoner dollar mot tidningen Washington Post, som deltog i spridandet av ett kort filmklipp som påstods visa hur Sandmann hånflinar mot den oskyldige indianen Nathan Phillips vid Lincoln memorial i Washington D.C.

Senare, när mer filmmaterial från händelsen spreds, blev det pinsamt uppenbart att den bild som spridits var felaktig. Istället hade svarta rasister börjat provocera den skolklass Sandmann går i, för att få stöd av Phillips som var närgången mot klassen samtidigt som han spelade högljutt på en trumma. Enligt filmmaterialet hade klassen inte besvarat provokationerna i någon större utsträckning.

Sandmann fick, efter att det kortare klippet publicerats, en hel del hot riktade mot sin person genom sociala medier. Även en hel del kändisar hetsade mot honom.

En av de som stödjer studenten är USA:s president Donald Trump. I ett inlägg som publicerades idag på Trumps twitterkonto citerar han stämningsansökan och kallar Washington Post ”Fake News”.

Källa:
Covington Catholic Teen Nick Sandmann Sues ’Washington Post’ For $250 Million

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om