Ung kvinna har hittats död – polisen misstänker mord

BROTT. En 21-årig kvinna försvann under en löptur på onsdagseftermiddagen i den mångkulturella förorten Upplands Väsby, norr om Stockholm. Sent på natten till torsdagen hittade polisen kvinnan död och de tror att hon blivit mördad.

Den 21-åriga kvinnan skulle vid halv sju- tiden under onsdagseftermiddagen ta en löptur på motionsspåret i Runby, Upplands Väsby. Vid halv tio på kvällen ska hennes föräldrar ha kontaktat polisen då den unga kvinnan aldrig kommit hem.

Åtta polispatruller och en helikopter genomsökte skogen där 21-åringen skulle ha löptränat. Vid tvåtiden på natten till torsdagen hittade polisen den 21-åriga kvinnan avliden och ganska snabbt gjorde de bedömningen att ett brott begåtts och en förundersökning om mord upprättades. Hur hon ska ha mördats är ännu oklart.

Polisens tekniker är i Runbyskogen för att undersöka brottsplatsen och enligt uppgifter ska det var en hel del journalister på plats. Polisen ska även ha spärrat av delar av skogen, samt ett område vid Runbyskolan, som ligger nära beläget till skogen där kroppen hittades.

— Hon hittades död i motionsområdet av patrull. Omständigheterna på plats gör att vi har inlett en förundersökning om mord. Vilka de omständigheterna är kan jag inte precisera, ska Towe Hägg, Stockholmspolisens talesperson, ha sagt.

Personer boendes i området sägs vara chockade över händelsen och menar att Runby är ett lugnt område i Upplands Väsby och att motionsspåret där kvinnan hittades ofta är trafikerad av människor som promenerar och konditionstränar.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Det var inte länge sedan Nordfront rapporterade om hur 17-åriga Lisa Holm försvann på vägen hem från jobbet i Kinnekulle i Götene för att några dagar senare hittades mördad. En händelse som fick flera tusen personer att engagera sig i sökandet efter henne. Utredningen mot en misstänkt gärningsman pågår ännu.

Källa:
Ung kvinna hittad död vid löpspår

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om