Ung kvinna bortgift mot sin vilja

VÄRMLAND. En 16-årig flicka, bosatt i östra Värmland, ska ha gifts bort mot sin vilja under julhelgen. Brottet kan ge upp till fyra års fängelse.

Polisen i Värmland fick i lördags in en anmälan om misstänkt tvångsgifte. Enligt anmälan ska en 16-årig flicka som är bosatt östra Värmland ha gifts bort mot sin vilja under julhelgen.

— Det var en kurator som fick kännedom om detta och gjorde anmälan, berättar kriminalinspektör Håkan Bergström på polisens krimjour.

Monica Ekström, ordförande på Brottsofferjouren i Värmland, uppger att det under den senaste tiden har skett en ökning av hedersrelaterat våld och förtryck.

— Vi har en specifik avdelning som jobbar med sådant här och där har vi sett en ökning. Men det handlar inte enbart om bortgifte utan att man lever i en struktur med hedersnormer, säger hon till SVT Värmland.

Enligt anmälan skall tvångsgiftet ägt rum inom Sverige gränser. Ett brott som i Sverige kan ge upp till fyra års fängelse.

Källa:
16-åring tros ha blivit bortgift mot sin vilja

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om