Undersökning visar att skrämmande många ungdomar utsätts för brott

INRIKES. Stockholmsenkäten är en undersökning som genomförs av Stockholm stad. Statistiken visar att skrämmande många ungdomar utsätts för brott som rån och våldtäkter. 

Bild: Dorstarm.ru.

I Stockholmsenkäten ställs frågor till ungdomar om bland annat psykiska hälsa, utsatthet för brott samt drogvanor. Det framkommer att så många som en femtedel av alla pojkar i Skarpnäck har utsatts rån, bara de senaste 12 månaderna.

Om man kollar på statistiken för hela Stockholm stad, så visar det sig att 8 procent av alla ungdomar i staden har blivit utsatta för rån under samma tidsspann. En rådande otrygghet är också något som uppenbarar sig, då inte mindre än 18 procent av pojkar i årskurs 2 på gymnasiet och 16 procent av pojkar i årskurs 9 i Skarpnäck uppger att de burit kniv det senaste året.

Enkäten visar också oroväckande siffror när det kommer till sexualbrott mot ungdomar, då nästan en tiondel av flickor i årskurs två på gymnasiet uppger att de blivit utsatta för våldtäkt.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments