Undersökning: SD tappar andraplatsen till Moderaterna

UNDERSÖKNING. Moderaterna går om Sverigedemokraterna och blir landets näst största parti. Detta enligt en sammanvägning av flera opinionsundersökningar.

Enligt en sammanvägning av flera opinionsundersökningar från oktober månad går Moderaterna om Sverigedemokraterna och blir landets näst största parti efter Socialdemokraterna.

M har under oktober ökat med 3,2 procent medan SD tappat 2,3 procent av väljarstödet vilket lett till att M nu gått om och har 19,7 procent stöd medan SD har 15,1 procent. Leder gör Socialdemokraterna med 30,4 procent.

Fredrik Furtenbach från Ekot tror att Moderaternas medialt uppmärksammade invandringskritik kan ha fört tillbaka väljare till partiet ifrån SD.

— Sverigedemokraterna ser ut att vara på väg nedåt och om det då är, som det verkar, att Moderaterna har lyckas ta tillbaka väljare från Sverigedemokraterna, kommenterar han.

Samtidigt visar undersökningen att extremliberala Miljöpartiet (3,9 procent) och det gentemot Nordiska motståndsrörelsen särskilt hatiska Kristdemokraterna (3,2 procent) ligger pyrt till när det gäller att klara fyraprocentspärren.

Källa:
Svensk väljaropinion: Moderaterna ökar i oktober

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments