Undersökning: SD tappar andraplatsen till Moderaterna

UNDERSÖKNING. Moderaterna går om Sverigedemokraterna och blir landets näst största parti. Detta enligt en sammanvägning av flera opinionsundersökningar.

Enligt en sammanvägning av flera opinionsundersökningar från oktober månad går Moderaterna om Sverigedemokraterna och blir landets näst största parti efter Socialdemokraterna.

M har under oktober ökat med 3,2 procent medan SD tappat 2,3 procent av väljarstödet vilket lett till att M nu gått om och har 19,7 procent stöd medan SD har 15,1 procent. Leder gör Socialdemokraterna med 30,4 procent.

Fredrik Furtenbach från Ekot tror att Moderaternas medialt uppmärksammade invandringskritik kan ha fört tillbaka väljare till partiet ifrån SD.

— Sverigedemokraterna ser ut att vara på väg nedåt och om det då är, som det verkar, att Moderaterna har lyckas ta tillbaka väljare från Sverigedemokraterna, kommenterar han.

Samtidigt visar undersökningen att extremliberala Miljöpartiet (3,9 procent) och det gentemot Nordiska motståndsrörelsen särskilt hatiska Kristdemokraterna (3,2 procent) ligger pyrt till när det gäller att klara fyraprocentspärren.

Källa:
Svensk väljaropinion: Moderaterna ökar i oktober

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
AndreAllanRokvikenDanielSenaste Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

De partierna är likadana så det spelar ingen roll. Därför kan väljare också vandra mellan dem hur som helst, beroende på vilket av dem som under den gångna veckan lät mest Sverigevänligt. Dagen efter valet gäller ändå inte den föregående veckans utspel. Oavsett vad som sägs är det den sionistiska folkmordspolitiken som gäller. Både före och efter valet.

b¤d
Medlem

Det är sant Fredrika.
Men som du vet är folk tyvärr handikappade här i Svea. Tyvärr röstar de efter plånboken eller bara efter ren jävla dumhet.
Folk har idag inget långtgående seende. Dvs, att se efter vad som kan ske i framtid, eller planer för sina barns framtid. Oavsett, som du vet, vi blir nog tvungna att lyfta våra nävar för att bringa vårat sunda budskap frammåt.

Hell seger.

Rokviken
Medlem

Som vanligt, ett spel för gallerierna. Svensken är vilseledd och begriper inte sitt eget bästa. Att lita på opinionsmätningar är som att använda fingret och tro att vinden kommer från rätt håll.

Senaste
Medlem

Moderaterna utmålas inte av media som fobiker, rasister och kallar sig inte nationalister, så invandringskritiker väljer inte Moderaterna, även om de råkar ha en skarpare invandringspolitik. Både massmedia och alternativ media hjälper de facto till med att locka folk till den kontrollerade oppositionen, där massmedia kallar partier som ÖVP ”far right”, ”nazi”, medan alternativ media i sin tur beskriver dem som ”nationalists”, ”anti-immigration” och liknande. Det är ganska trist att se en kanal som Red Ice understryka massmedias behandling av Kurz, vilket ger bilden av en person och parti som utmanar makten, och samtidigt tala om nationalismen som är på… Läs mer »

Allan
Medlem

Sionistdemokrat eller Moderat är egalt, det är (((samma))) gamla svenskhat.

Andre
Medlem

(((v)))
(((s)))
(((mp)))
(((l)))
(((c)))
(((m)))
(((kd)))
(((sd)))
)))Nordiska Motståndsrörelsen(((