Underjordiskt IS-fängelse har hittats – 1 500 personer har fritagits

UTRIKES. Irakiska myndigheter uppger att en stor mängd människor har fritagits från ett IS-kontrollerat underjordiskt fängelse av irakiska regeringsstyrkor.

Myndigheter i Irak uppger att deras regeringsstyrkor ska ha fritagit en stor mäng människor från ett IS-fängelse i staden Heet, som är en av de större städerna i provinsen Anbar, som intagits av terrorgruppen IS.

Enligt uppgifter ska runt 1500 personer ha spärrats in i det underjordiska fängelset, de flesta av dem civila. De fritogs i samband med regeringsstyrkornas offensiv mot staden. Den irakiska offensiven inleddes i mitten av mars men delar av staden är fortfarande under terrorgruppens kontroll.

IS erövrade stora delar av provinsen, som ligger väster Bagdad, år 2014 men har sedan dess tryckts tillbaka allt mer av irakiska styrkor.

Källa:
Underjordiskt IS-fängelse upptäckt

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om