Undergångspastor dömd för misshandel

SYDAFRIKA. Profeten av Sions berg använde insektsbekämpningsmedel för att bota cancer och HIV.

Den självutnämnda profeten Lethebo Rabalago i den sydafrikanska kyrkan Mount Zion General Assembly stod i början av februari åtalad för misshandel på flera församlingsmedlemmar.

Profet Rabalago kallas numera för Undergångspastorn eftersom han under 2016 använde insektsbekämpningsmedlet Doom (”Undergång”) för att välsigna och hela sina församlingsmedlemmar genom att spruta preparatet i ögonen och på olika kroppsdelar. Genom att kanalisera Guds helande kraft, kunde han med hjälp av Doom bota människor som led av bland annat ögonsjukdomar, cancer och HIV, hävdade Rabalago.

Några av offren led efter helbrägdagörelserna av långvariga irritationer i luftvägarna och drabbades av hosta, i något fall i över sju månader.

Rättegången mot profeten har skjutits upp flera gånger. Senaste gången berodde det på att Rabalagos advokat hade glömt att ta med sig sina glasögon till rätten.

Profeten har nu av rätten också befunnits skyldig till att ha brutit mot landets jordbrukslagar på grund av felanvändingen av Doom.

Vilket straff pastor Rabalago kommer att få är ännu inte beslutat. Eftersom insektsbekämpningsmedlet Zyklon-B inte längre finns på marknaden, går det heller inte att använda sig av tidigare utrikes fattade domslut för att fastställa påföljden för Rabalagos misshandel.

Det är ganska vanligt med att kyrkoförsamlingar i Sydafrika blir utsatta för okonventionella ritualer som anses hela medlemmarna från olika sjukdomar. Lesego Daniel från Rabboniförsamlingen beordrade för några år sedan sina följare att dricka bensin. Kyrkans Facebooksida visade också hur han fick sina följare att äta gräs och blommor.

Lesego Daniels lärjunge Penuel Mnguni, kallad Ormpastorn från Församlingen Sista Tidens Lärjungar, ägnade sig åt heliga förvandlingssakrament. 2015 matade han sina församlingsmedlemmar med sten och talade om för dem att stenarna nu var livgivande bröd. Han matade dem även med ormar och råttor efter att enligt sakramentala transformationsböner förvandlat dem till choklad.

Källa:
South Africa’s ’Doom Pastor’ found guilty of assault

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KlausRokvikenvörtisKarl AKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl
Medlem

Hahahahahahaha! Afrikaner…

Karl-Путин A
Medlem

En solklar Nobelpriskandidat.

Det finns även andra ojämlikheter bland pristagarnas fördelning. Inte bara kvinnor är underrepresenterade, utan även forskare från subsahariska länder.

Liknande utjämningsinstrument bör kunna skapas för att exempelvis forskare från Somalia och Tchad ska kunna få pris inom de naturvetenskapliga områdena.

Detta bör kunna lyftas till lika viktiga frågor för ”representativitet” och ”allas lika värde”.

vörtis
Medlem

Det verkar gå så bra för Afrika nu att till och med jag tycker nu att vi ska importera befolkningen därifrån till Sverige för att få igång på landet igen!

Jag känner ingen svensk som kan förvandla stenar till bröd eller råttor till chocklad – sådan kompetens skulle vi verkligen behöva här!

Karl-Путин A
Medlem

Sitter inne med lösningen på livsmedelsbristen gör de också – snart i en förort någonstans i Sverige(4 min):

https://www.youtube.com/watch?v=RY6vvKJGsqg

Klaus
Medlem

Invasionen av afrikaner är båda kompetens- och köttimport.

Karl
Medlem

comment image

Rokviken
Medlem

Nobelkommittén har nu fler kandidater att välja på. Från den djupaste djungeln i Afrika eller Sydamerika. Eller för att förtydliga insekter till apor.