”Under marknaden kom vi till rätta med osanningar”

Kampbodens närvaro vid Burträsk marknad väckte ont blod hos svenskfientliga krafter. Motståndsrörelsens ansvarige för marknadsbesöket, Elias Lindström, uttalar sig om de tre dagarna.

– Att den stora massans bild av nationalsocialismen och organisationen är vriden och helt osann visste jag innan men det märktes extra under de tre dagar vi befann oss i Burträsk. Vuxna människor som trodde sig ha en klar bild om vad vi stod för kom med absurda påståenden, som att vi ville gasa ihjäl allt från handikappade, homosexuella, etniska främlingar och oliktänkande. Under marknadens gång hade vi möjligheten att komma till rätta med dessa osanningar.

– Några menade att de hade en klarare bild av nationalsocialismen än vi som förespråkar den. De hävdade att vi stod där och ljög. Andra lyssnade på vad vi aktivister hade att säga och gick där ifrån mycket klokare än vad de var innan de kom. Självklart så kom de goda demokraterna fram och spydde ut sitt hat och gick iväg utan att lyssna på aktivisternas svar.

– Men vi får inte i sammanhanget glömma de äldre, föräldrar och ungdomar som tappade hakan av förvåning att ett sunt nationellt alternativ hade ett stånd på denna marknad. Deras glädje och tacksamhet över vår närvaro stärkte vår kampmoral. Detta gjorde oss glada och vaccinerade oss mot de goda demokraternas barnsliga attacker. Jag kommer inte bli allt förvånad om en del ansökningar kommer in från Västerbotten på grund av denna marknad.

– Så med facit i hand så var denna aktion lyckad. Inte bara det att vi sålde nationalsocialistisk litteratur utan framförallt eftersom vi fick möjligheter att samtala med våra folkkamrater och få dem att tänka i nya banor. Vi motbevisade medias bild att vi är psykopatiska våldsdyrkare som förespråkar lidanden och död. Vissa som länge varit intresserad av organisationen tog också chansen att åka ut till Burträsk för att träffa representanter från organisationen efter ha hört av vänner eller media om vår närvaro.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om