Umeåpolisen hyllar mångkulturell skymf – bjuder på fika under Ainadagen

POLISEN. Att poliser förolämpas av kriminella genom att kallas ”Aina” vill Umeåpolisen fira. Därför bjuder man allmänheten på fika på Ainadagen.

Foto: Polisen i Umeå/Facebook.

Det är på Facebook som Umeåpolisen meddelar att de idag – på Ainas namnsdag – bjuder allmänheten på fika. Anledningen är att ”Aina” också är ett slangord för polis med turkiskt ursprung, som framförallt används av kriminella.

Ordet härstammar från turkiskans ”aynasiz” – vilket betyder ”utan spegel” – med innebörden att polisen saknar skam.

”Vi har farsdag, morsdag och alla hjärtans dag sedan länge. Nu har vi även Aina dagen att fira! Imorgon mellan kl 12.30-15.30 befinner vi oss områdespoliser utanför Coop Nära på Byttgränd och bjuder på kaffe/saft, kaka och glass! Kom och fira med oss”, skrev Umeåpolisen under gårdagen på sin Facebooksida.

Man skriver också att man hoppas att det genom att polisen anammar ordet inte blir lika ”coolt” att använda det i framtiden.

När Umeåpolisen förra året firade Aindagen intervjuades den rasfrämmande områdespolisen Manuel Andersson i P4 Västerbotten.

— Aina är numera en vanlig benämning för polisen bland ungdomarna. Genom åren har vi haft olika – då var det snuten, bängen och så vidare – och nu är det alltså Aina som gäller och då vill vi uppmärksamma oss, sa han.

Källor:
Polisen i Umeå (Facebook)
Polisen firar ”Aina-dagen” för ökad kontakt med ungdomar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SlipsenCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

”Aina” har jag aldrig sagt.
”Snutsvin” däremot ofta.
Så, när firar de Snutsvindagen?

Slipsen
Medlem

I juli kan vi ju dessutom ha ”jag är en korkad snut-dagen” som firas med en dumstrut och en munk. All sådan här självhatande idioti kan bara hända i Absurdistan(hette tidigare Sverige när det var någorlunda sunt och man kunde vara stolt över att vara svensk!).