Umeålärare hittade invandringskritisk information – kontaktade Säpo

Av ,
Nyhetsredaktör
12

UMEÅ. Efter att ha hittat informationsblad om invandring på Dragonskolan i Umeå kontaktade skolans lärare Säpo. Nordfront har talat med en av eleverna som låg bakom informationskampanjen.

Det var under fredagen som elever på gymnasieskolan Dragonskolan i Umeå upptäckte invandringskritiska informationsblad på några av skolans toaletter. Upptäckten fick dem att kontakta lokaltidningen Västerbottens-Kuriren (VK), som skrev en nyhetsartikel om den ”rasistiska propagandan” som någon försökte sprida på skolan.

Enligt lärarna ska dock informationsbladen ha uppmärksammats redan under måndagen, vilket ledde till att skolans ledning polisanmälde saken och kontaktade Säpo.

— Det är fruktansvärt. Jag har själv sett lapparna. Jag såg de redan i måndags. Det är absolut otänkbart att vi har den typen av propaganda på vår skola, berättar Dragonskolans rektor Anna Sundelin för VK.

Enligt Sundelin ska det även tidigare ha förekommit ”rasistisk propaganda”, men att informationsbladen denna gång saknade avsändare.

— Det finns rasistiska organisationer som har delat ut propaganda i skolans närhet, klisterlappar och så vidare. Men vi rapporterar allt sånt till polisen och Säpo, berättar Sundelin vidare, och fortsätter:

— Det är naturligtvis nolltolerans. Vi har gått ut med nyheten på intranätet om att både lärare och elever ska vara uppmärksamma om fler lappar dyker upp.

”Vi hoppades på uppmärksamhet”
Nordfront har varit kontakt med en av eleverna som ligger bakom informationskampanjen. Han berättar att det som VK och Dragonskolans rektor kallar för ”rasistisk propaganda” helt enkelt var ett informationsblad om massinvandrings konsekvenser.

— Vi hoppades att vi kunde berätta för eleverna om invandringens konsekvenser. Vi hoppades även att flygbladet skulle få uppmärksamhet som det också fick via VK. Även publiceringen i sig är aktivism från vår sida då de valde att sudda ut vår “rasistiska propaganda”. Det visar vilka hycklare de är, berättar eleven, som också har skickat informationsbladet till Nordfront.

Den påstådda rasistiska propagandan som censurerades i lokalmedia består av information om massinvandringens konsekvenser. Klicka för större bild.

Eleven berättar vidare att varken rektor, lärare, Säpo eller polis i skrivande stund har agerat mot honom eller hans kamrater.

Sedan tidigare har Nordfront kunnat rapportera om att Tegs Centralskola i Umeå har gått ut med att de tänker framhärda i att polisanmäla propaganda från Nordiska motståndsrörelsen, även sådan som JK redan har förklarat vara helt laglig.

Källa:
Umeå: Rasistisk propaganda på skola – har kontaktat SÄPO

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
10 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
IngemarKLOCKAN 20:00: Angreppet på Syrien, rädda rektorer i Ludvika och Svenska Akademin | Nordfront.seValhallaAnnaHarald Bafast Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Samhällets hot mot oliktänkande börjar allt tidigare för att öka förtrycket och inrätta alla i pk-ledet.All heder till de elever som reagerar på förtrycket och törs agera ni är en del av vår framtid.HELL SEGER.

Senaste
Medlem

De ”rapporterar” alltså till polisen. Om vad? Är det HMF de försöker få det till? Helt otroligt vilka stolpskott, de borde omyndigförklaras hela bunten.

Vera
Medlem

Det sägs att det är ont om lärare och rektorer – skall vi verkligen ha fler skvallerbyttor? De räcker väl och blir över!!

Jan Hjelm
Medlem

Skolverket och justitiedepartementet måste anordna en snabbutbildning för alla rektorer och lärare i hur Sveriges grundlagar och medborgerliga fri- och rättigheter fungerar.

Vera
Medlem

NEJ nu – försökte att se ”Smartare än en 5 klassare .. ” tyckte förr att det var rätt bra – men vart har våra svenska ljushyade barn tagit vägen? Det är vidrigt med denna påträngande mångkulturellindoktrinering. Snälla NMR visa så mycket av våra vackra ljusa barn Ni kan vi drunknar snart i allt svart. Det börjar mörkna även i Vadstena som så länge har varit helsvensk.

Påläst
Medlem

Främlingsungarna har säkert fått se frågorna och svaren i förväg som de brukar få i skolan. Allt i SVT är gjort för att lura oss och/eller göra oss deprimerade.

Valhalla
Medlem

Rätt Vera. Jag själv blir förbannad på alla dessa reklaminslag i TV där det alltid finns en obligatorisk neger. Värst är dessa krullhåriga ungar som planterats in bland vita familjer och vita kvinnor med negerman. Man blir hetsad av detta till att bli ännu mer rasistisk.

Tors Spjut
Medlem

Sanningen är ”rasistisk” och ”kränkande”. Deal with it

Anonym
Medlem
Anonym

Vilken mardröm.

Valhalla
Medlem

Att anmäla sann information till SÄPO visar hur sjukt etablissemanget är. De kräver att vi måste ljuga eller hålla tyst. Vi bör inrikta hård kritik mot dessa pk-människor som hindrar folk att sprida sanningen om t ex invandrare. Kalla dem lögnare, hycklare, mörkman, svenskfientliga och femtekolonnare.

trackback

[…] Ett massinvandringskritiskt faktablad spred på en skola i Umeå — då tillkallade en lärare Säkerhetspolisen. […]

Ingemar
Medlem

Modigt agerat av starka och sunda ungdomar i Umeå! Jag har tidigare lutat åt att nationella skolungdommar ska ”flyga lite under radarn” på just skolorna för att inte betygen ska bli sänkta pga politiska åsikter. Men jag ska här erkänna att jag haft helt fel på den punkten. Det kommer ändå inte att finnas ett samhälle där ”bra betyg” kan säkra vårt folks framtida existens, om vi inte alla kämpar på alla fronter. Därför hoppas jag se fler modiga och smarta ungdomar som ni i Umeå, kämpa på allt som går, emot orättvisa och förtryckande lärare som försöker tvinga på… Läs mer »