Umeåbo ville inte betala för indoktrinerings-TV – attackerade kontrollant

UMEÅ. En 26-årig Umeåbo blev rasande när en kontrollant från radiotjänst ringde på hans dörr och krävde att han skulle betala TV-licensen och gick till angrepp mot kontrollanten. 26-åringen döms nu till ett fyraårigt fängelsestraff för våld mot tjänsteman och narkotikaförsäljning.

En diskussion om huruvida en 26-årig Umeåbo skulle betala TV-licensen eller inte uppstod när en kontrollant från radiotjänst ringde på hans dörr. Den 26-årige mannen blev rasande och tog ett strupgrepp över kontrollantens hals så att han fick andnöd i ett par sekunder.

Kontrollanten fick lindrigare skador efter attacken men uppges ha mått väldigt dåligt efter det inträffade får nu hjälp av en psykolog.

26-åringen har erkänt att han tagit ett strupgrepp kring kontrollantens hals och döms nu för våld mot tjänsteman och ska betala 5 500 kronor i skadestånd till kontrollanten. Mannen döms även för omfattande narkotikaförsäljning över nätet. Sammanlagt döms han till ett fyraårigt fängelsestraff.

Källa:
Ville inte betala TV-licens – attackerade kontrollant

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments