Ultrasionist ny försvarsminister i Israel

ISRAEL. Regeringen har utsett en kontroversiell ultrasionist till ny försvarsminister och oron för ökande terror mot spillrorna av Palestina är stor.

Lieberman

Det är premiärminister Benjamin Netanyahu som efter sista minuten-förhandlingar med ockupationspartiet Judiskt hem lyckades utse kontroversielle Avigdor Lieberman till ny försvarsminister. Liebermans parti Yisrael Beitenu ansluter sig nu till Netanyahus koalitionsregering som nu har hela 66 av 120 platser i Knesset. Den nya regeringen beskrivs som den mest högerextrema regenten i Israels historia.

— Jag tror inte att det är rätt att bilda extremistregering, säger tidigare miljöminister Avi Gabbay som avgått i protest.

Lieberman har tidigare sagt att israeliska parlamentsledamöter som samtalar med det palestinska partiet Hamas bör avrättas. Han har även sagt att Hamas borde bekämpas på samma sätt som Japan i slutskedet av Andra världskriget, det vill säga med atomvapen.

Källa:
Ultranationalist ny försvarsminister i Israel

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar