Ullenhag ger upp – Nordfronts kandidat går mot seger

INRIKES. Erik Ullenhag har givit upp kampen om partiledarposten i Liberalerna.

Erik Ullenhag, som kandiderat som partiledare för Liberalerna, meddelade idag att han ger upp. Efter att en annan tidigare kandidat, Johan Pehrson, hoppade av i söndags är det nu fritt fram för Nordfronts kandidat Nyamko Sabuni att ta hem partiledarposten.

Sabuni har konsekvent haft klart störst stöd från de olika länsförbunden.

Trots att medlemmarna helst vill se den ”högerinriktade” Sabuni är det flera vänsterinriktade profiler i Liberalerna som inte håller med. Några av dessa lämnar nu partiet.

— Det är med stor sorg jag konstaterar att de socialliberala grundvärderingar som varit så viktiga för mig i mitt politiska engagemang under många år nu riskerar att urholkas till förmån för ’hårdare tag’ inom flyktingpolitik, kriminalvård, kanske även inom socialpolitiska områden, kommenterar exempelvis den före detta riksdagsledamoten Linnéa Darell.

Källor:
Erik Ullenhag kastar in handduken
Flera tunga liberaler lämnar efter Ullenhags avhopp

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Heil Nyamko Sabuni.
  Vår husneger och negerhona har mer än två fungerande neuroner jämförelsevis med Erik och Johan.

 • Freke says:

  Sabuni tillhör de 2 % högintelligenta negrer. Hon är mer realisrisk och klok än mupparna Björklund, Ullenhag m fl.
  Sabuni är ett undantag som vi bör visa respekt för hennes mod och vilja att stoppa invandringen
  Hon vet att djungelns lag gäller i praktiken, inte kulturmarxistiskt svammel och önsketänkande.

 • nordbo nordbo says:

  Den mer neutralt inställda intellektuella gruppen med alternativhögern förlorade i sitt omdöme denna gång.

 • nordbo nordbo says:

  För övrigt så ÄLSKAR rådande system att man ska kastas mellan hopp och förtvivlan samt mellan sant och falskt veckovis – lägger en spänn på att det blir en )ude som ser vit ut med bokstaven ”h” eller ”p” i efternamnet som fortsätter förstörelsen när dessa 2 kandidater faller under politisk radar.


 • Lämna ett svar