Ulf Lundell försöker profitera på Motståndsrörelsen – men få vill lyssna

MUSIK. Lagom till EU-valet har Ulf Lundell publicerat en låt med flera referenser till Nordiska motståndsrörelsen. ”Ett som är säkert” har dock inte blivit särskilt populär.

”Ett som är säkert – de marscherar igen”, sjunger den invandringsvurmande artisten Ulf Lundell i hans nya låt ”Ett som är säkert”. Lundell varnar bland annat för ”vitskjortor med slips” och försöker kapitalisera på Nordiska motståndsrörelsens framgångar under de senaste åren.

”Vart kommer alla mörka röster ifrån, vem trodde att de skulle marschera igen?”, fortsätter Lundell att filosofera under låten, som publicerades på artistens egen Youtubekanal den 29 mars. I skrivande stund – snart två månader senare – har den 743 visningar.

Lyssna på låten nedan:

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

13
Lämna en kommentar

Please Login to comment
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Caesar-AureliusSamuelBitteSlipsenVictor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Förstår inte varför han inte omfamnar sitt folk istället för att hålla på med detta trams. Och han som sagt att han är ”en varg som söker efter sin flock”, om jag minns rätt hur han uttryckte sig. Varför söka bortom sitt eget folk?

Han kunde vara ha varit djupt folkkär som artist, men som det är nu är det endast vissa av hans låtar som är det, inte han personligen.

Ibland känns det som att vissa av hans låtar är misslyckades försök att uppmana honom själv att göra något. Som t.ex. denna:

https://www.youtube.com/watch?v=Lf6m3xWR1ic

comment image

Sverker
Medlem

Att vara PK ända in i kaklet, är det enda som föredettingar klarar av att göra. Några har börjat ana att vinden är på väg att vända, men tydligen inte Lundell. Dum eller packad, eller både ock.

Grottbjörnen
Medlem

han är ju slut i huvet det gamla nerpissade fyllot

Lingonet
Medlem

Honom finns många som vill klassa som svensk nationalskald !?
Svensk? Fy tusan, aldrig mer lundell på skivtallriken!

Pierre
Medlem

Skit ner dig Ulf.

Vera
Medlem

Har ofta undrat varför hans ”Jag trivs bäst i öppna landskap ” har blivit en signatur för honom när han stal den vackra melodin . DEN är inte hans – utan bara texten. Evert Taube är också skyldig till melodi stöld i många av hans fina visor. Tycker att man i alla sammanhang skall även ange melodikällan. Källorna är ju så viktiga i andra sammanhang. Lundells fylloröst har aldrig imponerat på mig.

Vera
Medlem

Hörde på fyllelåten, kommer att tänka på en annan med klara nyktra ungdomsröster : Und wenn wir marschieren so leuchtet uns ein Licht, das Dunkelheit und Wolken strahlend durchbricht – Översatt: Och när vi marscherar skiner oss ett ljus som med med sina lysande strålar bryter igenom. Visst strålar våra marscher i ljusa skjortor??

Caesar-Aurelius
Medlem

✠ Und wenn wir marschieren ✠

https://www.youtube.com/watch?v=zLRMvwPhh0k

Vera
Medlem

Tack – även vi HJ flickor sjöng den gärna- Lättlärd melodi och skulle nå- gon NMR skald sätta text på svenska:och när vi marscherar strålar ….

Victor
Medlem

Hycklare. Jag trivs bäst med öppna gränser,men i Tensta vill jag inte bo! https://m.youtube.com/watch?v=Z62FJqc5n6U

Slipsen
Medlem

Jag ska erkänna att jag en gång i tiden faktiskt gillade Lundells musik. Det var Öppna landskap, sånger om kvinnor och andra fina visor men idag är han ett pk-vrak som rider på en unken vind.
Kör man dessutom bil med flera promille alkohol i kroppen för att hämta mer sprit så kan man skriva tvivelaktiga låtar också…

Bitte
Medlem

På 90-talet kom han till Grängesberg och höll konsert på gamla gruvområdet. Då reste några patrioter ett stort brinnande kors på andra sidan dagbrottet och stal hela showen.
Lundell blev så sur att han skrev denna låt:

https://youtu.be/Tnpzao5AVCc

Samuel
Medlem

Verklighetsfrånvänt. Fick bokstavligen öroncancer.