Ulf Kristersson utreds för vapenbrott

INRIKES. Polisen utreder moderatledaren Ulf Kristersson för misstänkt vapenbrott efter att hans vapenskåp stått olåst i hemmet. När polis anlände till Kristerssons bostad efter att ett larm löst ut låg vapen och ammunition framme.

Ulf Kristersson (M).

Vid lunchtid i onsdags kallades polisen till moderatledaren Ulf Kristerssons hem på grund av att inbrottslarmet utlösts i dennes villa. På plats kunde polispatrullen konstatera att inget inbrott hade skett. Däremot hittade de ett öppet vapenskåp där både vapen och ammunition låg framme.

Kristersson, som är jägare, säger att han höll på att rengöra vapnen och vapenskåpet efter den sista jakten för säsongen. När mobiltelefonen ringde lämnade han källaren för att få bättre täckning. Kristersson menar att han därefter totalt glömde bort det öppna vapenskåpet, och någon timme senare åkte familjen bort.

— Jag begick ett misstag när jag glömde låsa skåpet. Det har aldrig hänt förr, och det kommer inte hända igen. Det jag gjorde är inte något brottsligt, men slarvigt, säger Kristersson i ett uttalande till Aftonbladet.

Kristerssons vapen och ammunition har omhändertagits av polisen, som också har inlett en utredning av händelsen.

— Utredningen rör att det finns misstanke om att man har brustit i sin förvaring, det är det man ska titta på. Om det i förlängningen blir någon brottsmisstanke eller inte kan jag inte svara på, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Enligt vapenlagen har en person som har vapenlicens skyldighet att hålla sina vapen under sådan uppsikt att det inte finns risk för att någon obehörig kan komma åt dem.

Med tanke på detta är det anmärkningsvärt att Kristersson inte anser att ”det inte är brottsligt” och att polisen inte vet om det blir ”någon brottsmisstanke”.

Om hemmet där polisen hittade vapnen och ammunitionen inte hade tillhört en känd politiker utan, låt oss säga, en medlem i Nordiska motståndsrörelsen – hade politiker och polis uttalat sig på samma sätt då?

Källa:
Ulf Kristersson hade vapen och ammunition i olåst vapenskåp

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RokvikenSlipsenFredrikaCaesar-AureliusAndré Devecseri Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Hoppas detta illustrerar för allmänheten just hur tokig svensk vapenlagstiftning är, och att man tar mer intryck av traditionell amerikansk syn på denna fråga.

Men, tills dess måste vi ju förstås fängsla farliga och våldsbejakande extremister som denna Kristersson.

Fredrika
Medlem

Tror du inte snarare att de passar på att använda det som ett sätt att skärpa vapenlagarna? Sedan får han liksom Gösta Bohman nöja sig med kniven. Tills de förbjuds av EU.

_DH_
Medlem
_DH_

Japp, det har de alltid gjort i USA. Som juden Rahm Emanuel (från Obamas regering) uttryckte det: ”Never let a serious crisis go to waste.”

André Devecseri
Medlem

Hade det varit naagon av vaara aktivister eller höga företrädare hade det nog blivit aatal direkt för ”förberedelse till mord” eller vad för skitsnack systemet nu skulle ha kokat ihop. Uffes fall lär dock läggas ned illa kvickt.

Caesar-Aurelius
Medlem

Kristerssons vapen och ammunition har omhändertagits av polisen

HALLÅ! Se hit alla mördare, våldsmän, rånare, inbrottstjuvar, mordbrännare, ja alla skurkar och uslingar av alla de sorter!

HAN ÄR NU OBEVÄPNAD!! Kristerssons vapen och ammunition har omhändertagits av polisen!

Slipsen
Medlem

I de lugnaste vattnen simmar de fulaste fiskarna. Det kan mycket väl ha varit slarv och glömska men som sagt, lagen är inte lika för alla utan är det en pk-figur tittar man gärna mellan fingrarna men är det en som avviker från mallen så sätter man gärna dit den personen.
Ska vi fortfarande ha hårdare straff och fler poliser M?

Rokviken
Medlem

I samma liga som Thomas Mattson.