Ulf Kristersson under partiledardebatt: ”Det enda som kan lösa knutarna är extraval”

INRIKES. Under dagens partiledardebatt i riksdagen gick moderatledaren Ulf Kristersson till hårt angrepp mot regeringen. Kristersson menar att regeringen ”tappat kontrollen” över samhället och menar att Sveriges enda räddning är ett nyval.

Under dagens tv-sända partiledardebatt gick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till hårt angrepp mot regeringen, rapporterar Samhällsnytt.

— Samhällsutvecklingen är rent ut sagt förfärlig. Glåporden haglar och ledarskapet lyser med sin frånvaro. Regeringen har tappat kontrollen om kriminaliteten, invandringen, bidragsfusket, vilka som ens finns i Sverige, de har tappat kontrollen över samma samhällsutvecklingen, sa Ulf Kristersson under debatten.

Enligt Kristersson behöver Sverige ett nyval, eller extraval som är den konstitutionella termen.

— Det enda som skulle lösa knutarna är ett extraval, sade han.

Att Kristersson så öppet förespråkar ett extraval kan tyda på att det ”konservativa blocket” i riksdagen, som Sverigedemokraterna har arbetat för under en längre tid, håller på att formaliseras.

Efter förra årets riksdagsval gick den borgerliga Alliansen under, då mittenpartierna C och L valde att stödja Stefan Löfven (S) som statsminister. Sedan dess har både Moderaterna och Kristdemokraterna börjat närmat sig Sverigedemokraterna alltmer.

Den tidigae socialministern Annika Strandhäll (S) konstaterar samtidigt på Twitter att varken Moderaterna eller Kristdemokraterna tog replik på Jimmie Åkesson (SD), något som kan tyda på ett oppositionellt samarbete.

Den Stefan Löfven-ledda regeringen tycks dock ta de hårda orden från riksdagens så kallade opposition med ro. Den moderata riksdagsledamoten Hans Rothenberg lyckades fånga justitie- och migrationsminister Morgan Johanssons (S) ansiktsuttryck när Kristersson gick till angrepp på regeringen med tanke på otryggheten, skjutningar och sprängningar.

Samtidigt har Socialdemokraterna drabbats av nya bottensiffror i opinionsundersökningar, vilket bland annat lett till stort internt missnöje och att till och med den regimtrogna och judiskt ägda S-tidningen Aftonbladet kräver att partiet gör sig av med Stefan Löfven innan nästa riksdagsval.

Det återstår dock att se ifall riksdagens opposition väljer att fälla den socialdemokratiskt ledda minoritetsregeringen, då något sådant besked inte lämnades under dagens partiledardebatt.

Källa:
Ulf Kristersson: ”Det enda som kan lösa knutarna är extraval”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RokvikenTobiasEthnyFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Jaså har Kristerssons Herrar i Bilderberggruppen sagt åt honom att komma med detta förslag nu? De har ju använt massmedierna för att kritisera Löfven en tid. Från honom: Tystnad. Så kommer nu detta ”förslag” från Bilderberggruppen via Ulf. Ja kag sade ju när Annie Lööf gjorde bort sig genom att gapa för öppet om att hon var utvald att bli ny statsminister och Bilderberg valde att återinstallera Löfven, att han skulle komma att hetsas iväg efter halva mandatperioden genom mediedrev eller på grund av ”sjukdom” så att Lööf kunde ta över. När Kristersson kallades till Bilderberg förstod man ju att… Läs mer »

Ethny
Medlem

Lööf är ett sådant neurotiskt hjärndött infantilt imbecill. Så värdelös att hon ens inte klarade av att hålla andan för fem sekunder och KANSKE då hade blivit ”(ut)vald” till (((statsministerposten))).

Finns bara en låt som berättar / förklarar hela hennes liv / existens i helhet, det finns inget djup i hennes personlighet alls. Dvs när hon inte har ett koppel runt halsen och en jude som håller i kedjorna.

https://www.youtube.com/watch?v=wzE5jYXtuVk

Tobias
Medlem

Det som löser alla knutar är nationalsocialism!

Rokviken
Medlem

Vad var det som Anders Borg sa?

”You Make War, We Get the Refugees!”

https://www.youtube.com/watch?v=zU0_6yPVCPQ&feature=emb_title