Ulf Kristersson: ”En absurd regeringsbildning”

REGERINGEN. Ulf Kristersson är besviken över den nya regeringsbildningen.

Under onsdagsmorgonen meddelade Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att man kommer släppa fram den nyliberala regeringen bestående av S-C-L-MP. Under presskonferensen säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att han är besviken på sina allianskollegor och att det är en ”absurd regeringsbildning”.

– Centern och Liberalerna är lurade in i en överenskommelse vars ena uttalade ambition var att den inte skulle bygga på Vänsterpartiets inflytande.

– Det är en absurd regeringsbildning, säger Kristersson.

Att Centern och Liberalerna skulle vara ”lurade” är något som Jonas Sjöstedt dock inte håller med om. Han har tidigare angripit den nyliberala regeringen för kraftig högervridning.

— Vi är förvånade och besvikna över hur långt högerut Stefan Löfven har gått i sin överenskommelse med Centerpartiet och Liberalerna, sade Sjöstedt under en pressträff i måndags.

Även Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor är i sin pressträff inne på att C och L är lurade, ”eller så har man lurat sina egna medlemmar”. Ulf Kristersson säger att Moderaterna kan komma att rösta bort Stefan Löfven om en sådan omröstning skulle bli aktuell. Detta har också Vänsterpartiet öppnat upp för.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Absurd regeringsbildning är bara förnamnet. Och den fjanten som ”leder” Vänsterpartiet gjorde det enda som Vänsterpartiet klarar av: att stödja socialdemokraterna. Med de vanliga tomma hoten att ”om inte..så kan vi komma att…”

Vilken äcklig ynkrygg Sjöstedt är.

Men Dagens Nyheter är förtjusta över alltihop. Självklart. Deras överordnade har ordnat denna situation. Ren ondska. Främmande och skrämmande, hånfull ondska.