Ulf Kristersson: Att dra förintelsekortet är ovärdigt och omdömeslöst

INRIKES. Efter att Ulf Kristersson haft ett möte med Jimmie Åkesson gick statsminister Stefan Löfven till kraftigt angrepp och hänvisar till ”förintelsen”. Detta är, svarar Kristersson, ovärdigt och omdömeslöst.

Tidigare i veckan hölls för första gången ett möte mellan Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson och Moderaternas ordförande Ulf Kristersson. Syftet med mötet var att diskutera samarbete i frågor där man har liknande åsikter.

Problemet var bara att Kristersson enligt judinnan Hédi Fried inför valet 2018 lovade att aldrig samarbeta med SD, ett löfte han nu alltså tycks ha brutit.

”Att se förintelseöverlevande i ögonen och lova något sådant och sedan fullständigt strunta i sitt löfte är så bottenlöst omoraliskt att jag saknar ord. Historiens dom kommer bli hård”, skriver statsminister Stefan Löfven om mötet i ett Facebookinlägg.

Fried verkar mena att det är möjligt att samarbetet mellan SD och Moderaterna kan leda till en utveckling likande den i 30-talets Tyskland.

— Jag förstår inte hur han inte kan se bakom hörnet. Det var det som hände i Tyskland. I början trodde man att ”ja, det kanske är bra att byta nu” och ”han verkar ju hygglig”. Människor är så naiva.

Ulf Kristersson verkar dock inte backa från samarbetet. I ett eget Facebookinlägg skriver han att han ”är övertygad om att den smutskastning och polarisering som statsministern nu ägnar sig åt, och som alltmer präglar det svenska politiska debattklimatet, är djupt skadlig”.

Kristersson menar även att det är ”ovärdigt” och ”omdömeslöst” att dra förintelsekortet som en del av en politisk debatt.

Källa:
Löfvens hårda ord till Kristersson: Bottenlöst omoraliskt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Rokviken
Nybörjare
Rokviken
8 månader sedan

Snart väntas bannor från synagogan.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
8 månader sedan

Jag häpnar, en folkförrädare som öppet går ut och beskriver JQ som det är.
Han tänkte nog inte färdigt där, håller med rökviken, här kommer surt efter.
DÅ kommer svenne banans polett verkligen trilla ner, om inte, kommer den aldrig att göra det.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
8 månader sedan
Reply to  Lingonet

”Att dra förintelsekortet är ovärdigt och omdömeslöst”.
Huvudet på spiken.
Den frasen måste vi citera så ofta vi kan, en ny bevingad mening av bibliska mått, tack kristersson!

Erik
Nybörjare
Erik
8 månader sedan

”Att börja lita på M igen efter deras svek och förräderi är ovärdigt och omdömeslöst”

Klaus
Nybörjare
Klaus
8 månader sedan

På 20-30 talets Tyskland marscherade kommunister, judar i spetsen. De lovade arbetareparadiset medan den judisk-kommunistiska regimen i Ryssland plundrade och mördade miljontals ryssar. ”Det judiska guldet” hade de stjulit från ryssar. Hédi Fried är lögnare. Hon överlevte som de andra i arbetslägret. Löfven måste läsa Fred Leuchters rapporter och båda måste läsa Jüri Linas bok ”Under skorpionens tecken”.
https://youtu.be/zUnsW_5X0C4
I texten står bl.a.
”Rotfront ist Russland überall, Lenin zum Sieg uns führt.” Der Verbrecher Lenin. (Öppna videon och klicka på den lilla pilen i hörnet som visar nedåt, så finns det texten.)

Klaus
Nybörjare
Klaus
8 månader sedan
Reply to  Klaus

Eller de måste läsa
Richard Harwood :”Dog verkligen sex miljoner?” som kan köpas på greenpilled.com