Ukrainas judiske premiärminister erkänner folkmord

UKRAINA. Ukrainas judiske premiärminister erkände motvilligt under en intervju med fransk press att landet begår folkmord på invånarna i Donbass.

Det var under en intervju med den franska tidningen Agora Vox som Ukrainas judiske premiärminister Arsenij Jatsenjuk motvilligt erkände att landet begår folkmord på invånarna i Donbass. När tidningen frågade Jatsenjuk när Ukraina ska upphöra med mördandet i Donbass svarade han iskallt att det är upp till Ryssland och Vladimir Putin.

— Inte förrän Putin uppfyller sina åtaganden enligt Minsk-avtalet och Ryssland dras inför rätta, sa Jatsenjuk.

Agora Vox skriver sedan att ”härmed har Ukrainas premiärminister mot sin vilja erkänt folkmordet i Donbass.”. För ett tag sedan rapporterade även tyska säkerhetstjänster att upp emot 50 000 människor kan ha dödats till följd av inbördeskriget i Ukraina, varav majoriteten beräknas ha dödats i Novorossiya (Donbass och Donetsk). Inbördeskriget har även tvingat cirka 800 000 människor på flykt.

Källa:
Jatsenjuks senaste tabbe: erkände folkmord i Donbass

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om