Uddevalla kommuns verksamhetschef ser pedofili som en del av demokratin

UDDEVALLA. Att informera om pedofili är ”ett hot mot demokratin”. Det anser kultur- och fritidsnämndens chef Maria Lehto.

”Hotfulla” plastband fick kommunen att genomföra en fysisk avspärrningsaktion

Uddevallas kultur- och fritidschef Maria Lehto har kommenterat Nordiska motståndsrörelsens informationskampanj mot pedofili förra veckan med att det är ”ett hot mot demokratin”. Samtidigt beskriver Bohusläningen aktionen som en ”nazistaktion” utan att berätta för sina läsare att aktionen var riktad mot pedofili.

Det var den 18 mars som aktivister från Nordiska motståndsrörelsen genomförde en symbolisk aktion med avspärrningsband utanför hbtq-kaféet Bryggeriet i Uddevalla. På dörren hade också ett meddelande satts upp för att upplysa förbipasserande om homolobbyns arbete med att legalisera pedofili.

Texten beskriver bland annat hur flera representanter för homolobbyn, däribland RFSL:s tidigare ordförande Kjell Rindar, öppet propagerar för pedofili. Under Rindars ledarskap hade RFSL en pedofil arbetsgrupp inom organisationen och trots att Rindar är en känd pedofilledare fick han inviga Stockholm Pride år 2011.

Att upplysa om homolobbyns kopplingar till pedofili fick Bohusläningens skribent Niclas Jonason att gå i försvarsställning genom en kraftigt vinklad artikel där han påstår att det ska ha rört sig om ”hotfull” propaganda. Jonason mörklägger även vad det var för budskap på dörren och för att ingen själv ska kunna ta reda på det och dra sina egna slutsatser är han noga med att inte nämna vilken organisation som upplyser om den pedofila verksamheten.

Istället blir artikeln en snyfthistoria där kommunens verksamhetschef Maria Lehto säger att den anti-pedofila informationskampanjen är att ses som ”ett hot mot demokratin”.

— Vi ska inte behöva ha det så 2019 i Sverige, säger hon till Bohusläningen.

Lehto berättar hur plastbanden fick Kultur- och fritidsnämnden att gå steget längre än Nordiska motståndsrörelsen. Om Nordiska motståndsrörelsens avspärrningsaktion var symbolisk, med plastband som är enkla att bara ta bort, så valde Kultur- och fritidsnämnden att rent fysiskt spärra av hbtq-kaféet.

Att sätta upp samhällsviktig information om pedofil verksamhet uppskattas inte av Niclas Jonason och Maria Lehto.

Källa:
Efter nazistaktionen – hbtq-verksamheten fortsätter i Bryggeriet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Vera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Det är egentligen bra att spridning att kampen MOT avarter och snusk kallas för hot mot demokratin – summan blir ju att demokratin är moralisk destruktiv – de säger ju det själv.Fler bandavspärrningar – tack.