UD-personal redan i uppror mot kommande icke-socialdemokratisk regering — uppmanar till olydnad

POLITIK. UD-personal utmålar en eventuellt ny politisk ledning som rasistisk och fientlig till UD:s nuvarande ”värdegrund”.

Del av uppropet från UD. Foto: ledarsidorna.se. Klicka för större bild.

65 personer har undertecknat ett upprop mot en eventuell kommande icke-socialdemokratisk regering. De anser att en sådan regering kommer att vara fientligt inställd till invandrare, människor med hbtqp-sexuell läggning och andra olika handikapp. Man misstänker att dessa grupper kommer att ”diskrimineras”.

Initiativtagarna menar redan nu att en kommande ministär kommer att vara rasistisk och homofobisk, trots att de ännu inte rimligen bör känna till vilket regeringsalternativ som riksdagsledamöterna ska rösta för.

Det är ledarsidorna.se som har fått ta del av materialet och de avslöjar att bland de namn som är undertecknade finns Eftaim Gomez. Denne är av avgående utrikesminister Margot Wallström (S) utsedd till chef för UD:s FN-enhet. Gomez’ sambo är dessutom UD:s kabinettssekreterare Annika Söders samordnare.

Efraim Gomez har tidigare vägrat att till riksdagens utrikesutskott lämna ut handlingar de har rätt att få ta del av.

I uppropet förekommer bland annat en diskussion om medarbetarna kan anses vara befriade från lojalitetsplikten mot en ny minister om de anser att den nya politiska ledningen bryter mot den nuvarande ledningens ”värdegrund”.

Källa:
UD personal uppmanar till olydnad – Eventuell ny politisk ledning utmålas som rasistisk

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Solklart att alla som undertecknat detta antidemokratiska och folkfientliga dokument säkrat sig en plats i Finspång. Förstår de inte att de är menade att tjäna svenska folket? Sådant som detta ska inte förekomma i en sann demokrati. Men det är ju förstås inte vad Sverige är.

Det är i alla fall självklart att asen måste avskedas.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Trams! Alla människor ÄR inte lika mycket värda och nationella minoriteter ÄR inte svenskar.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Olydnad är nödvendig mot de vansinniga marxistiska politikerna. Hålla gränserna öppna är kriminellt, är förräderi. Gynnar bögar är kriminellt eftersom bögar är barnfördärvare. Gynna ras- och kulturfrämlingar och missköta hembefolkningen är förräderi.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Märklig projicering vid judar som bara utgör 0,2% av Sveriges befolkning. Kanske skulle UD åka på studieresa till Israel och studera hur judarna själva tolkar judisk- och israeliskhet i sin ”egen” stat israel.

Sverker
Nybörjare
Sverker
1 år sedan

Man undrade ju vart tokvänstern tog vägen efter 68. De var ju många! Nu vet vi att de förgiftat hela UD, också, förutom i de flesta andra myndigheter och förvaltningar.
Vi vet ocskå vilken (((grupp))) det var som lyckades hjärntvätta så många svenskar.