U2:s Bono hånade Jimmie Åkesson och gjorde Hitlerhälsning på scenen på valnatten

ANTIKULTUR. Under U2:s spelning i Paris på valnatten gjorde världsstjärnan Bono Hitlerhälsning samtidigt som han upprepade Jimmie Åkessons namn.

Rockbandet U2:s frontfigur Bono, 58, kommenterade det svenska valet sent på valnatten under en konsert med U2 i Paris. Med digitalt framställd clownsminkning, djävulshorn och monstertänder uppträdde han på scenen som sitt onda alter-ego MacPhisto och sa:

— Jag kommer precis från Sverige. Jag visste inte hur mycket jag gillade svenskarna, långa blonda, blåögda… tråkiga. Men nu verkar det som att svenskarna börjar upptäcka sin ariska potential!

Sedan upprepade han Jimmie Åkessons namn flera gånger samtidigt samtidigt som han lyfte högerhanden i upprepade Hitlerhälsningar. Men hänsyftning på Åkesson sa han också inför den fullsatta arenan:

— Han har gjort så bra ifrån sig i valet idag, jag älskar val, jag älskar ballonger, jag älskar fester (eller partier; eng. parties red. anm.) som spårar ur.

I samma sammanhang hånade Bono också Frankrikes förra presidentkandidat Marine Le Pen:

— Ni fransmän gjorde min favorit, lilla Marine Le Pen besviken … nu måste hon byta namn på sitt parti så att folk inte förstår att de inte gillar judar eller svarta.

Scenkaraktären MacPhisto har enligt U2-medlemmen Edge skapats av Bono som ett instrument för att få fram ett politiskt budskap inlindat i humor genom att säga det motsatta mot vad man menar.

Källa:
Här hånas Jimmie Åkesson av U2:s Bono – på valnatten

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
PålästTorkelssonZingoCaesar-Aurelius_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

är han desperat nu när ingen lyssnar på U2´s skitmusik längre?
vill ni höra riktig irländsk musik så kolla up Shane mcghowan eller the Pogues, ingen förebild när det gäller nykterhet direkt men det är väl ingen irländare kanske

_DH_
Medlem
_DH_

Alltid lika tragiskt när ”has-beens” försöker få lite uppmärksamhet igen genom att hoppa på PK-spåret.

Caesar-Aurelius
Medlem

Betala aldrig för dekadent skitmusik.
Måste du tvunget lyssna, stjäl i så fall åtminstone låtarna via gratis nedladdning.

Zingo
Medlem
Zingo

Utländsk valpåverkan?

J.N.
Medlem

Jimmie Åkesson är INTE värd så fina komplimanger.

J.N.
Medlem

Tror han på allvar att SD m.fl. är rasister/nazister, och att dem på nåt sätt skulle vara ett hot mot rådande världsordning?
Eller vill man bara framhålla dem som extrema för att bedra folk?

Påläst
Medlem

Han har juden att tacka för sin framgång.