U-landsbistånd, arbetskraftsinvandring och kultur är ointressant för väljarna

POLITIK. En färsk undersökning visar att de frågor som engagerar flest väljare är sjukvården, brottsligheten och invandringen. De frågor som nästan ingen bryr sig om är U-landsbistånd, arbetskraftsinvandring och kultur.

U-landsbistånd är en död fråga för svenskarna.

Opinionsinstitutet Inizio mäter regelbundet vilka politiska frågor som väljarna tycker är viktigast just nu. I den senaste mätningen som presenterades häromdagen ligger fortfarande de frågor som var de viktigaste i valet i höstas i topp.

På första plats enligt de svenska väljarna ligger sjukvården. Det är en fråga som berör de flesta på något sätt, och där många anser att läget är akut. På andra plats ligger lag och ordning, vilket också är förståeligt med tanke på att skjutningar, våldtäkter och överfall drabbar allt fler medborgare.

Som tredje viktigaste fråga anger de svarande flyktingar och invandring. Med tanke på att Sverige nu har fått en regering som bagatelliserar denna fråga och att de partier som drev invandringsfrågorna har hamnat utanför regeringssamarbetet kan detta bli en utmaning för regeringen.

Lika intressant är att studera vilka frågor som väljarna bryr sig minst om. I botten på listan ligger bistånd till fattiga länder som inte en enda tillfrågad angav som viktig. Övriga frågor i bottenskiktet är trafik och kommunikation, kultur, integritet på internet och arbetskraftsinvandring.

Med tanke på att mainstreammedier ofta lyfter fram protester mot minskade kulturanslag, mot FRA-lagar eller mot nya dragningar av vägar och järnvägar kan man fråga sig vilka läsare de skriver för.

Amanda Lind (MP), ny kulturminister, Peter Eriksson (MP), ny biståndsminister, Anders Ygeman (S), ny minister för bland annat digitalisering och Tomas Eneroth (S), infrastrukturminister, kommer att få ligga i för att visa väljarna att deras politiska områden är viktiga för Sverige.

Källa:
Frågorna som vi inte alls bryr oss om

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Caesar-AureliusKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Pengar som U-landsbistånd är helt fel eftersom pengar hamnar i politernas fickor. Efterblivna folk kan få spadar och evtl. grävmaskiner för att bygga infrastruktur men om de inte har lust att jobba då låt dem leva som de vill och bosätt dem under inga omständigheter i Europa – emot vansinniga marxister, Kalergi-planen och Illuminatis Talmud! Studenter från U-länder måste självklart lämna Europa efter studier. Stäng Europas gränser!
Kinesernas erfarenhet med afrikaner
https://m.youtube.com/watch?v=1a-QpyF7rNc&feature=youtu.be

Caesar-Aurelius
Medlem

U-landsbistånd är ju helt onödigt.

Detta eftersom de tydligen redan har flyttat hit allihopa.