Tyskt musikpris läggs ned efter antisemitisk skandal

TYSKLAND. Det tyska musikpriset Echo drabbades av ”proteststormar” efter att två så kallade rappare med antisemitiska texter vann årets utmärkelse. Skandalen har blivit så omfattande att man helt enkelt valt att lägga ned priset helt och hållet.

Echo är ett av Tysklands främsta musikpriser, men i år blir sista gången någonsin det delas ut. Anledningen är att ”rap-duon” Farid Bang och Kollegah vann årets pris, trots textrader i sin musik såsom ”min kropp är mer definierad än Auschwitzfångarnas” och ”gör en till Holocaust, kom igen med en molotov”.

Valet av pristagare väckte stor anstöt i den tyska musikvärlden, och ska bland annat ha lett till att flertalet tidigare pristagare har lämnat tillbaka sina priser och offentligt tagit avstånd från Echo-priset.

Skandalen ledde till att den tyska musikbranschens intresseorganisation under onsdagen meddelade att man lägger ned Echo-priset helt och hållet.

”Det här musikpriset ska inte uppfattas som en plattform för antisemitism, kvinnoförakt, homofobi eller förringande av våldsbrott”, skriver man i ett uttalande.

Man öppnar dock upp för att priset kan komma att återuppstå, men i ny form. För att se till att ”fel” artist aldrig mer kan belönas kommer man att se över i fall en noga utvald jury kan bestämma vem som får ta emot utmärkelsen istället för att låta försäljningssiffror avgöra.

Källa:
Tyskt musikpris avskaffas efter antisemitism-skandal

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nordboFredrikaKarl A_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

”Det här musikpriset ska inte uppfattas som en plattform för antisemitism, kvinnoförakt, homofobi eller förringande av våldsbrott”, Så komiskt att man delat ut ett pris till en ”musikgenre” som egentligen alltid präglats av de tre sistnämnda sakerna. Det går visst för sig, dock, så länge det inte blir fråga om ”antisemitism”. Apropå våldsinslaget i hiphoppen. Jag måste erkänna att man som ung drogs med i att lyssna på detta strunt, och att vissa texter faktiskt var underhållande i deras våldsskildringar. Eller vad sägs om dessa rader, ur en och samma låt? ”Attempted murder, I didn’t mean to hurt her I… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Jag har alltid varit en trendsättare, eller snarare en trendskådare. När folk började samla på 50-talsprylar hade jag redan gått vidare till 70-talsprylar. Hade det funnits en börs där man kunde handla med trendaktier hade jag nog varit förmögen nu. Hade denna börs existerat så hade jag satsat min sista krona på att antisemitismen kommer att öka lavinartat inom överskådlig tid. Det är som att tvingas äta en äcklig kletig sörja tillagad av skämt kött dag ut och dag in och bli så matförgiftad att det till slut sprutar ur en både upptill och nertill samtidigt. Det hjälper inte att… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Antisemitism klassas ju som en sjukdom eller vanföreställning byggd på ”konspirationsteorier”. ”Konspirationsteori” är ännu ett verktyg inom sk cirkelbevisning där (((lögnarna))) myntar ett uttryck som de sen refererar till i sin ”bevisning”. Andra ”vanföreställningar” är tankar om att det skulle finnas olika människoraser eller rent av olika kön, för att inte tala om landsgränser (gäller naturligtvis inte Israels självutstakade gränser). Dessa ”vanföreställningar” benämns ”sociala konstruktioner”. Här ser man vad som i (((svensk media))) benämns ”svensk kvinna” – hon är bara ännu inte nyanländ och av naturliga skäl lite mer solbränd än en svensk kvinna som anlände för 10 000 år… Läs mer »

nordbo
Medlem

Humor i allt elände är ett bra verktyg att ta till om man behärskar den, (och det gör du onekligen) det kan få några sirapsskallar att vakna till – det hemska är att den svenska mannen med prillan ska just ersättas med tallriken som du nämde.

Den upplärde Rothschildsionisten Macrons uttalande nyss om att Europa kan vänta en massinvandring från Afrika som saknar motstycke är väl ett tydligt bevis på deras agenda.

ps: överläpp istället för underläpp är förtryck om något – är bilden tagen ifrån den djupaste stammen i Småland.?

Karl-Путин A
Medlem

Ja, underläpp är strukturellt förtryck skapat av vita heterosexuella manliga förtryckare – man associerar direkt till Untermensch. Bilar är andra förtryckande konstruktioner skapade av den vite mannen och föga förvånande är de utrustade med ett antal slavcylindrar vid bromsarna och kopplingen, som naturligtvis är svarta – och en härskarcylinder vars behållare alltid är vit.

comment image
Svart slavcylinder.

comment image
Vit härskarcylinder.

Fredrika
Medlem

Ja folket tycker alltid fel. Därför har (((bolag))) till och med riggat omröstningar i Melodifestivalen.

Karl-Путин A
Medlem

Intressant att skåda nu hur nationalikonen Slatan, ”den svenskaste av svenskar”, går ner sig i träsket genom att försöka påverka oddsen i sitt bettingbolag på olika vis, både genom uttalanden och rent fysiskt på fotbollsplanen. Åtminstone anklagas han för det i (((svensk media))) som ju är sanningens (((självutnämnda))) bastion på Jorden. Slatan har varit ett av de starkaste korten i hjärntvätten för rasfrämmande massinvandring. Återstår pizza och Loreen. Pizza är en europeisk maträtt, så den faller också bort. Ersättaren kebab har inte fallit lika väl ut eftersom den av många uppfattas som hundspya, eller förknippas med halalslakt Återstår Loreen som… Läs mer »