Tysklands målvakt i Ishockey-VM riskerar avstängning efter Hitler-bild

TYSKLAND. Den tyske NHL-spelaren och målvakten i det tyska ishockeylandslaget Thomas Greiss, riskerar att stängas av från spel efter att han ”gillat fel” bilder på Instagram. 

Thomas Greiss.

Tyskland har gjort en bra insats i årets Ishockey-VM som utspelas just för tillfället, vilket till stor del är tack vare målvakten Thomas Greiss insats. Greiss riskerar dock att stängas av från fortsatt spelande efter att han tryckt gilla på ett antal bilder på Instagram som inte faller den styrande eliten i smaken.

Drevet mot Greiss startade efter att tyska radiostationen Deutschlandfunk ”avslöjat” att Greiss bland annat ”gillat” ett montage av Donald Trump som krigare, där han håller upp Hillary Clintons avhuggna huvud samt en bild av en t-shirt med texten: ”Vapen dödar inte människor – Clinton gör det”.

Men den bild som satt igång hela drevet är främst en bild av Adolf Hitler med texten: ”Aldrig gripen, aldrig dömd. Lika oskyldig som Hillary”.

Presidenten för den tyska OS-kommittén Alfons Hörmann, uttalade sig om saken efter att han blivit kontaktad av radiostationen Deutschlandfunk.

— Alla idrottsutövare har en viktig roll som förebilder i offentligheten. Politisk extremism har inget att göra i idrottsvärlden. Idrottens värderingar har en speciell betydelse när du är i ett olympiskt landslag, där vi fortsättningsvis kommer ha nolltolerans. Därför kommer den här typen av meddelanden betyda att man utesluts från laget – oavsett om det gäller den här spelaren eller för andra spelare, säger Hörmann.

Källa:
VM-stjärnan kan stoppas – efter bilderna på Hitler

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments