Tysklands fotbollsförbund får böter för hets mot folkgrupp

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Det internationella fotbollsförbundet FIFA har gett det tyska fotbollsförbundet böter, efter att tyska supportrar ropat nationalsocialistiska slagord på en bortamatch mot Tjeckien.

Det internationella fotbollsförbundet FIFA har valt att ge det tyska fotbollsförbundet 28 000 euro i böter, efter att omkring 200 tyska supportrar ropade ”sieg heil” då Tyskland spelade bortamatch mot Tjeckien den första september.

Den tyska landslagstränaren Joachim Löw tog avstånd från ropen och sade att han var rasande och skakad över att se ”de så kallade supportrarna” använda en internationell fotbollsmatch för sina hemska demonstrationer.

Tyskland vann matchen med ställningen 2–1. Landslagsspelarna bröt mot kutymen genom att inte tacka de egna fansen efter matchen. Av de omkring 1 400 tillresta supportrarna hade runt 200 nationalsocialistiska kopplingar.

Se film från händelsen nedan: 

Källa:
Tysklands fotbollsförbund får böter efter nazistiska slagord

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments