Tyskland vill utbilda asylsökare till lastbilschaufförer

ABSURDISTAN. Tyskland upplever brist på lastbilschaufförer vilket nu har lett till att tyska organisationer startat ett projekt för att utbilda asylsökare till chaufförer.

Den 19 december använde rasfrämlingen Anis Amri en lastbil för att preja ner folk på julmarknaden i Berlin 2016.

Det är Tyska Röda Korset och logistikorganisationen Unternehmensverband Logistik som tillsammans med körskolan SVG Fahrschule Nord har startat ett projekt som går ut på att utbilda asylsökare till lastbilschaufförer i Tyskland.

Kandidaterna måste klara två prov och klara ett språktest men alla är inte lika nöjda med projektet.

— Vi säker direkt nej. […] Det är en grundlig och kvalificerad genomgång som krävs, säger Wolfgang Westermann, presidenten för den federala föreningen för yrkeschaufförsföreningar.

Han fortsätter:

— Man kan inte sätta alla i en 40-tonnare och låta dem köra iväg.

Projektet har dock blivit väldigt populär bland asylsökare.

— Inom loppet av bara ett par dagar så har 90 intresserade parter över hela Schleswig-Holstein och även i Hamburg rapporterat att 50 ”flyktingar” har satts på väntelistan, säger chefen för Tyska Röda Korset i Kiel, Ilka Hübner.

Den 19 december 2016 körde asylsökaren Anis Amri en lastbil in i en julmarknad i Berlin och dödade 12 personer skadade 56. Hur den tyska befolkningen har reagerat på det nystartade projektet är i skrivande stund oklart.

Källor:
Germany will now train asylum seekers to become truck drivers
Tyskland vil utdanne asylsøkere til lastebilsjåfører

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
JackieVeraKarl AAnnaKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl
Medlem

Hahahahahahaha! Vilka jävla idioter! De skulle lika gärna kunna beväpna rasfrämlingarna direkt vid gränsen och spänna på dem bombbälten!

Anonym
Medlem
Anonym

Anus Amri was made in US of ISrael.

Karl-Путин A
Medlem

Av de 140 som anmält intresse är 10% jihadister och resten är latmaskar som gjort det för att få fortsatt a-kassa.

Vera
Medlem

Dom där Bundesrepublikanerna är inte vid sina sinnens fulla bruk. Ge rasfrämlingar bokstavligen ett vapen i händerna efter alla missdåd med lastbilar som skedde i Världen. Har verkligen de flesta goda generna hos detta tyska folk utplånats eller internerats??

Jackie
Medlem

Som vanligt glömmer man bort sitt eget folk. Och så undrar idioter att man säger att ”dem tar våra jobb”. Men det verkar alltid finnas utbildning,arbete,lägenheter och bidrag till stackars ”flyktingar”.