Tyskland: Polisen stormade partiet Die Rechtes högkvarter

TYSKLAND. Revisionisten Ursula Haverbeck riskerar att dö i fängelset om hon inte väljs in till EU-parlamentet för partiet Die Rechte. Nu har dock polis stormat partiets högkvarter och beslagtagit de namnunderskrifter som krävs för att ställa upp i valet.

Ursula Haverbeck kandiderar för partiet Die Rechte..

Den nu 90-åriga Ursula Haverbeck dömdes under förra året till två års fängelse för att hon förnekat ”förintelsen”.

Haverbeck har vid flera tillfällen dömts för liknande åsiktsbrott och samtliga försökt till överklagan av de yttrandefrihetskränkande domarna har avslagits i högre instans. Bland annat med motiveringen att spridandet av påståenden som är bevisat falska inte skyddas av yttrandefrihetslagen, och att ”förintelsen bryter mot gränserna för fredlig offentlig debatt och representerar en förödelse av den offentliga freden”.

Med tanke på sin ålder kan det hända att hon aldrig mer får se friheten utan dör i fängelset.

Hon är första kandidat till EU-parlamentet för partiet Die Rechte och ifall hon väljs in så kommer hon att bli släppt ur fängelset på grund av immuniteten som gäller för EU-parlamentariker.

Partiet Die Rechte har samlat in drygt 6 000 namnunderskrifter för att kandidera till Europaparlamentet, trots att man endast behöver 4 000.

Nyligen stormade polisen dock partiets huvudkvarter och beslagtog datorer, telefoner och dokument. Förevändningen var att ett femtontal underskrifter misstänktes ha varit förfalskade, trots att man hade drygt 2 000 fler än vad som behövdes.

Det är oklart vad detta innebär för Die Rechte, Ursula Haverbeck och chanserna för henne att få se friheten innan hon dör.

Den som vill skriva brev till den politiska fången Ursula Haverbeck kan skicka till följande adress:

Ursula Haverbeck
JVA Bielefeld-Brackwede
Umlostr. 100
33649 Bielefeld
Deutschland

Källa:
Eskalation im Europawahlkampf: Polizei stürmt Geschäftsstelle von DIE RECHTE + weitere Wohnungen und beschlagnahmt Infrastruktur der Partei!

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments