Tyskland klassar Israelkritisk bojkottrörelse som antisemitisk

UTRIKES. Den tyska förbundsdagen har i en omröstning beslutat att klassa den Israelkritiska bojkottrörelsen som ”antisemitisk”.

Idag röstade den tyska förbundsdagen igenom en motion som klassar den Israelkritiska bojkottrörelsen, internationellt känd som BDS (Boycott Divestment and Sanctions), som ”antisemitisk”. Motionen lades fram av det liberala partiet FDP och fick stöd av socialdemokratiska SPD, kristdemokratiska CDU och CSU och miljöpartiet Die Grünen.

Enligt motionen är rörelsen ”antisemitisk” eftersom konsumenter uppmanas att bojkotta varor från Israel, som bedriver en kriminell politik gentemot palestinierna. Förutom att Israel kontrollerar stora delar av Västbanken militärt tillåter man även illegala judiska bosättningar att upprättas på lokalbefolkningens bekostnad, något många så kallade ”antisemiter” kritiserar.

De partier som inte röstade för motionen är invandringskritiska AfD, som enligt RT helt vill förbjuda rörelsen, och vänsterpartiet Die Linke som föreslog en mjukare linje där bojkotter inte stämplas som ”antisemitism”.

Källa:
BDS = anti-Semitism? Germany passes motion against Palestinian protest movement

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Är det den rasrena judiska arbetsgruppen inom AfD som hotat fram den hårda antiantisemitlgen? Jag vet inte om det är bra eller dåligt att det numera är antisemitiskt att inte vilja köpa israeliska apelsiner, Renaultbilar och SodaStream läskmaskiner. Å ena sidan är judarna så absurda i att kräva total lydnad av deras politik att ingen får klaga ens på vems blod de tjänar sina förbannade shekel ,, så folk borde kunna se vilket förtryck vi lever under, Men när de inte ens fattar att det är förbjudet att rösta på partier som inte drar ner kjolen för deras minsta fingerrörelse… Läs mer »

Klaus
Medlem

Judar annekterade nästan allt av Palestina och Syrien’s Golanhöjdarna med hjälp av Rothschild’s UK och Illuminati’s USA. Men de är för handelsblockader mot Ryssland (pga återföreningen med Krim), Venezuela (efter förstatligande av oljeindustrin och makten tagit bort från Rothschild och Rockefeller), Iran (pga motstånd mot Israel’s maktsträvande), m.fl.
Sanktioner mot Israel är konsekvent.