Tyskland klassar identitärer som högerextremister

UTRIKES. Underrättelsetjänsten, politiker och massmedia i Tyskland pekar nu också ut den identitära rörelsen som högerextrem och vill öka bevakningen av dess medlemmar.

Den tyska underrättelsetjänsten vill hårdgranska den identitära rörelsen.

Både regeringen och underrättelsetjänsten i Tyskland har den senaste tiden vid flera tillfällen meddelat att man vill öka repressionen mot och till och med stoppa det man kallar ”högerextrema” rörelser.

Tidigare har såväl Alternative für Deutschland, Nationaldemokratische Partei Deutschlands som Der Dritte Weg utsatts för hårdare bevakning och inskränkningar i verksamheten.

Nu vill det tyska etablissemanget och underrättelsetjänsten gå vidare och granska landets identitära rörelse, Identitäre Bewegung (IB), som även den stämplas som ”högerextrem”. I ett yttrande skriver underrättelsetjänsten:

I förlängningen vill [IB] exkludera människor av icke-europeisk härkomst från demokratiskt deltagande och diskriminera dem på ett sätt som kränker deras mänskliga värdighet.

Daniel Fiss, chef för den identitära rörelsen i Tyskland, anser att granskningen är ännu ett led i myndigheternas ”anti-höger-hysteri” och säger:

— Vi var förberedda på sådana åtgärder. Senast sedan 2018 har repressionen mot oss stegvis förstärkts. Det är möjligt att än mer intensitet i detta är att vänta. I vilket fall som helst verkar målet vara att omöjliggöra ett aktivt patriotiskt engagemang bland unga människor.

Den identitära rörelsen själva menar att de saknar koppling till nationalsocialismen och att deras engagemang handlar om att värna de europeiska folkens arv och traditioner. Myndigheterna har heller inte kunnat knyta rörelsen till några våldsamheter eller annan brottslighet.

— Man kan kritisera vår stil och innehåll, men det rättfärdigar inte statlig övervakning, sensibla ingrepp i privatsfären och en offentlig stigmatisering och förtalande. Detta får man med rätta nämna vid namn och kalla skandal, säger Fiss till tidningen Junge Freiheit.

Den identitära rörelsen i Tyskland bedöms bestå av omkring 600 medlemmar.

Källa:
Von dieser Willkür könnten bald auch andere betroffen sein

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Ethny says:

  I förlängningen vill [IB] exkludera människor av icke-europeisk härkomst från demokratiskt deltagande och diskriminera dem på ett sätt som kränker deras mänskliga värdighet.

  Får vi vita åka ned till Israel i miljontals och rösta för ett vitt nationalistiskt parti? Sedan sätta in spaning och övervakning mot pro-sionistiska grupper och vara hårda mot de som propagerar för sionism med höga fängelsestraff? Precis som vi vita nationella behandlas i hela Europa fast när det gäller nationalism och speciellt nationalsocialism. Judarna får heller inte komma med lögner om andra världskriget och Tyskland, det kan ge tiotals år att förneka sanningen!

  Nä, inte? Skulle knappast tro att judar skulle tillåta icke-judar få bestämma i Israel. Här i våra egna länder ska vi vita däremot straffas för att ha vårt folks väl i omtanke och viljan för att kämpa för vår överlevnad, vilket motarbetas av ljusskygga typer bakom kulisserna.

 • Klaus says:

  Världsherraväldejudarna vill förstöra Germania (världskrig 1 och 2) och Europas vita samhällen (massinvasion från Afrika och islamiska länder). Det är planerat (Talmud, Kalergi-plan, Hooton-plan). Vi känner till det sedan länge. Illuminatis Bilderberg-regeringar, som måste realisera de perversa vansinniga planerna, blir radikalere och totalitär ju mer européernas motstånd växer. Det är klart. I Wiesenthals Österrike stänges IBs konton. Mångkultur är planerat folkmord, det är brutalt.


 • Lämna ett svar