Tyskar uppmanas att bära kippa

TYSKLAND. Efter att judar blivit varnade för att bära kippa går specialkommissionen mot antisemitism nu ut och uppmanar tyskar att bära kippa i solidaritet med judar.

Foto: AFP / Frank Rumpenhorst / dpa

Det var förra veckan som den tyska regeringens specialkommissionär mot antisemitism, Felix Klein, gick ut och varnade judar från att bära kippa offentligt.

— Jag hade förväntat mig att han skulle göra allt i sin makt för att judar ska kunna bära sin kippa överallt i Tyskland, oavsett tid på dygnet, sa Berlins judiska samhällskommissionär för antisemitism, Sigmount Königsberg, efter Kleins uttalande.

Israels president Reuven Rivlin var ”chockerad” över uttalandet och kallade den för ett tydligt bevis på att judar är otrygga i Tyskland.

Under måndagen gick Felix Klein ut och uppmanade tyskar att bära kippa i solidaritet med judarna i samband med de anti-israeliska demonstrationerna som utspelar sig på lördag.

— Jag uppmanar samtliga invånare i Berlin och över hela Tyskland att bära kippa nästa lördag när det är nya, intoleranta angrepp på Israel och judar i samband med Al-Quds-dagen [den muslimska Jerusalemdagen red. anm.] i Berlin, sa Klein och uppmanade till demonstrationer för Israel.

Al-Quds-dagen är ett arrangemang som firas i samband med slutet på ramadan, för att visa sitt stöd för palestinierna och för att demonstrera mot den israeliska ockupationen. Evenemanget startades av Iran år 1979 och följs vanligtvis av anti-israeliska demonstrationer.

Källor:
Germans Urged to Wear Jewish Yarmulke in Show of Solidarity
Tyskere oppfordres til å bære kippa

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
nordboKlausFredrikaVeraJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Ständigt detta folkslag och deras evinnerliga klagande. Kan de inte bara krypa in under en sten?

Vera
Medlem

Livet är föränderlig – bars det stjärna – var det inte bra. Nu kippar – för tyskar som solidaritet – jag föredrog nog hakkorsbindlar – som solidaritet för kämpar. Men vem vet –

Fredrika
Medlem

Mycket slugt agerat av juden Felix Klein.

Om lydiga tyska gojer hörsammar hans uppmaning kommer en del av judarnas fiender araberna att rikta sin antisemitism mot vita tyskar.

Därmed minskar risken för att de själva ska drabbas och de kan fortsätta med sin prosemitism som vanligt. Som alltid både på de vita tyskarnas som på de antisemitiska arabernas bekostnad.

Fy f-n vilken j-a orm Klein är, alltså! Men det ör svårt att säga vad som skiljer ”dem” åt. De jagar i flock.

Vera
Medlem

Tyskar som lyder denna vansinniga ideen kan gärna för mig känna av arabstryk och ramla i sionistfällan, dessa är inte värdiga att kallas tyskar.

Klaus
Medlem

Det är en fälla.

nordbo
Medlem

Allt handlar om att radera/försumma sitt eget sanna viktiga förflutna bland Tyskarna.

Som bonus vill även judar i Tyskland att Tyskarna konverteras till islam, som är deras bärkraft i förstörelsen.

Jan Hjelm
Medlem

Det ska ju anordnas något evenemang i Malmö i höst på temat antisemitism. Har de bestämts om det ska vara för eller emot?