Tyskar känner större förtroende för Ryssland än för USA

TYSKLAND. En ny undersökning i Tyskland visar att bara 1,9 procent av tyskarna ser Ryssland som ett hot. Desto fler bekymrar sig över Kina. Och bara 10 procent litar på USA.

Tyskar anser att Washington är ett större hot än Moskva.

Enligt en undersökning genomförd av Civey och Atlantic-Bruecke anser tyskar att Kina är ett mer pålitligt land än USA, även om man oroar sig för Kinas ökade inflytande.

Bara 1,9 procent av tyskarna ser Putin och Ryssland som hot mot Tyskland. Mer än 60 procent anser att Trump är farligare än Putin.

Detta kan indikera att det stora nyhetsbolagens lögnfabriker har haft svårt att indoktrinera tyskarna trots ett allt mer uppskruvat tonläge gentemot Ryssland. Det menar Newsvoice som kommenterar undersökningsresultaten med att man bara kan ”ljuga till en viss gräns, sedan slår lögnerna tillbaka”.

Även i Sydkorea och Japan där sammanlagt 82 000 amerikanska soldater finns är misstron mot USA stor, enligt en liknande undersökning genomförd av Pew-Research. Dessa amerikanska trupper anses finnas i de asiatiska länderna för att skydda dem, men det är numera oklart mot vilka de ska skydda.

Medborgarna ser varken Nordkorea eller Ryssland som några hot. Istället anses det största hotet komma från USA och dess globala ambitioner.

Källa:
Tyskar ser negativt på USA och endast 1,9% ser Ryssland som ett hot

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FredrikaThor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Thor
Medlem

Sanndrömmaren och profeten Edgar Cayce sa i en av hans profetior att världens hopp skulle sprida sig ut från Ryssland, och han hade rätt i mycket …

Fredrika
Medlem

Om Cayce sa det stämmer det säkert. Det är märkligt hur framsynt han var.

Thor
Medlem

Han nämnde det två gånger i sina profetior, en gång på 30-talet och en gång på 40-talet.
Sökord cayce russia

Jag kan passa på och tipsa om en bokserie från Ryssland som jag fann intressant att läsa.
Det är Vladimir Megre serie om 10 böcker om Anastasia. Hon är en arisk (ved-rus kallar hon sig)eremit som lever ensam i sibiriska taigan.
Böckerna sprider sig som en löpeld över världen,sci-fi filosofi, och hur människans nära kontakt med naturen.
Några finns översatta på svenska annars kan man ladda ner som pdf på engelska.
Kallas för en bibel för nazi-hippies ;)