Tyska socialdemokrater på väg mot katastrofval

UTRIKES. I dagens val till förbundsdagen i Tyskland ser det socialdemokratiska partiet SPD ut att gå mot ett katastrofresultat på cirka 22 procent.

I dagens tyska förbundsdagsval ser det socialdemokratiska partiet SPD ut att gå mot ett katastrofresultat. Enligt opinionsundersökningarna ligger partiet på omkring 22 procent av rösterna, vilket skulle bli det sämsta valresultatet i partiets historia.

De svaga opinionssiffrorna kan bero på att partiet haft svårt att väcka entusiasm då det ses som säkert att SPD kommer vara den mindre partnern i en koalitionsregering med den kristdemokratiska alliansen CDU/CSU, som leds av Angela Merkel.

På grund av detta har partiet haft svårt att på ett trovärdigt sätt kritisera kristdemokraternas politik, då man ändå kommer tvingas kompromissa med dem efter valet.

Källa:
SPD på väg mot historiskt dåligt val

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om