Tyska regeringssamtal bröt samman

EUROPA. Regeringssamtalen i Tyskland har brutit samman. Nu kan nyval vänta även om det lär resultera i en starkare utgångsposition för invandringskritiska Alternativ för Tyskland.

Tysklands kontroversiella förbundskansler Angela Merkel har problem med att bilda regering. Hennes egna parti CDU/CSU hade tillsammans med miljöpartiet Die grünen och liberala FDP planerat att bilda regering efter valet den 24 september.

Redan från inledningen av förhandlingarna stod det dock klart att framförallt invandringsfrågan skulle utgöra ett hinder för den tilltänkta regeringen. Detta eftersom både FDP och de gröna står för fortsatt massinvandring medan framförallt den bayerska och kristdemokratiska CSU-falangen är rädda att detta kommer leda till ytterligare väljarflykt till invandringskritiska Alternativ för Tyskland (AfD), som genom sina 12,6 procent rörde om ordentligt i den tyska politiken.

Under natten till måndagen lämnade så FDP förhandlingarna vilket bland annat öppnar upp för nyval. Men partierna är rädda för att detta kommer att kraftigt öka AfD:s väljarandel varför scenariot av många anses vara osannolikt.

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier själv säger att nyval inte är ett alternativ och att regeringssamtalen kommer att fortsätta. Bland annat kommer socialdemokratiska SPD förmodligen att bjudas in. SPD satt i den förra regeringen tillsammans med CDU/CSU men valde efter årets val att gå i opposition för att inte ge AfD rätt i att de är det enda oppositionspartiet som står emot de gamla antityska etablissemangspartierna.

Källor:
Regeringssamtal i Tyskland bröt samman – nyval kan vänta
Inget nyval i Tyskland – samtalen fortsätter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

(((Demokraturen))) är ett sinnessjukt och orättfärdigt förtryck av den vita rasen.

Den måste sparkas in och krossas.

Leve nationalsocialismen!

Hell Seger!

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Anders

Ja, detta är bara små manövrar som (((Angela Merkel))) och (((Martin Schulz))) navigerar fram för en optimal judisk statskontroll. Riggat och förutsägbart. Men AfD är numera också judiskt styrt, så spelet är dubbelt falskt. (((De))) kan som vanligt inte förlora.

Daniel
Nybörjare
Daniel
2 år sedan

Härligt. Merkel-Häxan och gelikar är skyldiga. Brott mot mänskligheten, samt medhjälp till folkmord. Listan diger och väldigt lång.

Ramon
Nybörjare
Ramon
2 år sedan

Der dritte Weg och NPD behöver ihop få över 50% för att undvika systemkollapsens nödvändighet.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Bra att Merkel får problem hon har ställt till nog med elände i sitt land.Förhoppningsvis så går nationella fram om det blir nyval.