Tyska poliser stängs av från sitt arbete – har ”fel” åsikter

TYSKLAND. Fem tyska poliser har nyligen stängts av från sitt arbete och ytterligare ett tiotal har fått disciplinärenden inledda emot sig. Anledningen sägs vara att de misstänks ha ”fel” åsikter.

tyskpolis3

Tidigare oktober stormade tyska poliser en 49-årig mans hem i Nürnberg för att beslagta hans legalt införskaffade jaktvapen. Anledningen var att han tillhörde Reichsbürger-rörelsen, en grupp människor som inte vill erkänna den tyska förbundsrepubliken och dess nuvarande gränser, utan menar att Tredje rikets gränser från 1937 fortfarande gäller och att förbundsrepubliken är en illegal ockupationsmakt.

I samband med ingripandet skottskadades fyra poliser när 49-åringen försvarade sin egendom. Olika uppgifter ska dessutom ha gjort gällande att en av polismännen ska ha avlidit av sina skador. Med tanke på detta har det i efterhand höjts röster i Tyskland om att man bör gå hårdare åt sympatisörer till Reichsbürger-rörelsen, som anklagas för att vara ”högerextremister” och ”antisemiter”.

Sympatisörer till denna rörelse kallar sig för rikstyskar och de praktiserar ofta sin övertygelse genom att ignorera förbundsrepublikens instanser, exempelvis genom att inte betala räkningar som kommer från statliga eller federala myndigheter.

Idag kommer uppgifter om att fem polismän har blivit avstängda från sina arbeten. Motiveringen är att de sympatiserar med just Reichsbürger-rörelsen. Ytterligare ett tiotal har fått disciplinärenden öppnade mot sig och representanter från förbundsrepublikens författningsskydd bekräftar att man har ett ökat intresse för dessa grupper.

— För rikstyskarna intresserar vi oss sedan en längre tid, sa Hans-Georg Maaßen som leder förbundsrepublikens författningsskydd nyligen.

Joachim Herrmann, som är inrikesminister för delstaten Bayern har sedan en tid tillbaka arbetat för att införa förbud för rikstyskar att äga vapen. Han säger också att det finns många sympatisörer inom den bayerska polisen, varav en avstängdes i början av året och ytterligare en i fredags.

Trots att rikstyskarna stämplas som extremister och ibland även galningar tog den tyska förbundsrepubliken så sent som 1973 ställning för deras hållning i en dom som rörde en eventuell framtida återförening med det dåvarande Öst-Tyskland.

I domen gick det bland annat att läsa att ”det Tyska riket fortsätter att existera, men på grund av brist på organisation och avsaknad av statliga organ är riket inte kapabelt att handla”.

750px-germany_1937

Tyska rikets utbredning enligt Reichsbürger-rörelsen.

Det är dock inte endast personer som är kopplade till Reichsbürger-rörelsen som trakasseras allt mer. Även andra oppositionella krafter i Tyskland har intresserat författningsskyddet i allt högre utsträckning under det senaste året.

Källor:
Tyska Reichsbürger: När staten inte duger
Flera tyska poliser har stängts av för högerextrema sympatier
Krav på övervakning av tyska extremister
German police correction: Bavarian officer shot is still alive, not dead

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Sigge says:

  Förtrycket av oliktänkande i Europa ökar hela tiden och systemet gör vad dom kan för att avskräcka och skrämmas till lydnad.Allt detta görs för att judens agenda skall genomföras till varje pris och Europa bli en mångkulturell smältdegel.Vi måste resa oss ur detta förtryck och återta makten till vårt folk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +65 (av 65 röster)
 • Feldjager says:

  Aha! alltså riktiga poliser som skyddar sitt folk och sina traditioner, den opolitiska polisen utan styrsystem från Washington och Tel-aviv

  Jag förstår!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +60 (av 60 röster)
 • Mats Siegfried says:

  Jo, jag vet att det är så. Jag har träffat riktigt bra folk bland polisen i Tyskland. Aldrig haft några problem med dom. Jo jag tänker berätta!

  Jag var en gång på väg söderut, hade 30 000 euro i kontanter i fickan, blev fast för att tjuvåka på spårvagn, vägrade betala biljetten för kontrollanten var färgad ( eller utlänning ).

  Han insisterade på att vi skulle gå till polisen, vilket vi gjorde. Polisen frågade hur mycket pengar jag hade. Jag drog fram mitt portomän för löpande utgifter och visade honom med hjärtat dunkande av spänning: där låg 70 euro. Han tog fram dom och räknade dom och konstaderade: 70 Euro.

  Några minuter senare var jag fri att gå. Fast han förtydligade att om jag inte betalade böterna kunde det bli ”knast” nästa gång.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +18 (av 22 röster)
 • Feldjager says:

  ”Förbundsrepubliken saknar existensberättigande”

  Tror fan det!! bättre namn borde vara ”Amerikansk ockuperad zon” eller ”FOB Europe”

  ”Förbundsrepubliken” är tillsammans med sin flagga ett stort jävla skämt
  Nations färgerna är SVART,RÖTT,VITT ingen thinktankad judekombination

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +28 (av 32 röster)
 • Thor Viking says:

  OT ny video från en intelligent världsledare

  Europeans have no future – Putin on Migrant Crisis
  https://m.youtube.com/watch?v=5uMQZnQR1TU&ebc=ANyPxKok0zrlrY5i_cFlGh_BaIFXm2Jvns1mJF7TO5mtpAKLAi_8hlp01MRYUvKjNQ0N_VvK6sl5

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +30 (av 30 röster)
  • Feldjager says:

   tack för det svart-pillret Vlad!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +13 (av 13 röster)
  • Klaus Katzschke says:

   Putin bekräfter att svenskar, britter, tyskar, franskmän,italienare, norrmän m.m. ska utrotas enligt NWO och Kalergi-planen. Regeringar i väst-europa är folksförrädare. Det har folk ännu inte begripit.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +17 (av 17 röster)
  • Thor Viking says:

   Läs texten under filmen också och inläggen.

   En vit europé har sina regeringar/politiker, media/journalister, myndigheter/polis/rättsväsen m.m MOT sig.

   ..och så har de mage att anklaga Putin!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +15 (av 15 röster)
 • Vera Oredsson says:

  Min son i 8 årsåldern ritade ALLTID Svart, vit, röd till den tyska fanan då han tyckte att färgkombinationen var mycket vackrare. Ilse Hess skrev några trevliga rader om denna händelse. Hade hoppats så att få besöka hennes grav – denna gravskändning av BRD förlåter jag ALDRIG. Det är så förbannad lågt – och inga protester från Sveriges Regering heller.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +41 (av 41 röster)
  • Konstantin says:

   Inte är du väl förvånad eller ens förväntade dig detta från Sveriges regering?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +19 (av 25 röster)
   • Ernst Svensson says:

    Sveriges ”regering” är ingen regering teoretiskt sett utan är mer som en kriminell sammanslutning av olika korrupta organisationer. Att tro de är en äkta ”regering” bara för de står i namnet är lika dumt som att tro att ”DDR” var en demokratisk republik.

    Eller att socialisterna i ”Socialdemokraterna” bryr sig om demokrati bara för de har ordet i namnet. Det är vad människor gör som ska definiera dem, inte vad de ger sken av att vara.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +40 (av 40 röster)
  • Något annat says:

   Ingen kan väl få nationalistiska känslor av den ”tyska” förbundsflaggan. Ful som stryk är den.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +9 (av 15 röster)
   • Feldjager says:

    Vidrig!

    Schwartz weiss rot ska det vara

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +24 (av 24 röster)
   • Dagens tyska flagga är en trikolor skapad av revolutionärer under det omvälvande året 1848, då många europeiska länder genomled ”revolutioner”. Förebilden är den franska Trikoloren. Den antogs som officiell flagga 1919 efter att det Tyska Riket hade besegrats.

    Den tyska flaggan har inget officiellt namn, som tex den engelska Union Jack, men kallas i vissa kretsar för ”Adenauer”. Konrad Adenauer var den första marionettkanslern som segrarmakterna installerade i Väst-Tyskland efter WW2. Adenauer var inte jude, till skillnad från många statschefer som tillkom efter honom, som t.ex den nuvarande Angela Kasner (gift Merkel).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +24 (av 24 röster)
    • Caesar says:

     Jag citerar:

     ”Några visionärer sade att Tysklands nationella färger var ”svart-vit-röd” (Kejsardömet Tysklands, Bismarck Republikens färger, 1871-1918), andra ansåg att färgerna var ”svart-röd-guld” (Tyska Förbundets färger, 1815-1866, och även Weimarrepublikens färger, 1918-1933). Vad den ene uppfattade som ”auktoritetsstat”, såg den andre som ”parlamentariskt system”.

     Över dessa teoretiska begrepp och nationella definitioner diskuterade man tills man blev röd i ansiktet av ilska och frustration. Om man redan från början av den politiska kampen vid partiets bildande, dvs. 14 år före det slutgiltiga maktövertagandet 1933, hade bemödat sig att fastställa och klargöra vad den enskilde individen verkligen förstod och uttolkade ur de väsentligaste politiska, kulturella och nationella begreppen, såsom ”demokrati” eller ”monarki”, ”auktoritets-stat” eller ”parlamentariskt system”, skulle det ha blivit uppenbart att tyskarna egentligen var eniga om grundprinciperna, men att de hade gett dessa grundprinciper olika namn.”

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +5 (av 5 röster)
     • ClaudiusMax says:

      Jag har läst någonstans att den första tyska flaggan som skapades 1848 var guld-röd-svart (uppifrån och ned). Jag tror att det finns en webbsida någonstans som propagerar för den flaggan men kommer ej ihåg adressen.
      Själv tycker jag att svart-vitt-rött är snyggast!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Betyg: +3 (av 3 röster)
  • 🐸 Stampgroda says:

   Hade den tyska republiken formats idag så hade flaggan förmodligen fått Pride färger. Dvs regnbågens färger.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +6 (av 6 röster)
   • Anonym says:

    Högst sannolikt, definitivt!

    För övrigt faktiskt märkligt att inte USA lagt beslag på den flaggan som sin nationsflagga, det hade passat ännu bättre. I Tysklands fall hade man man nog blivit påtvingad en sådan flagga av USA och de övriga segrarmakterna, men något sådant hade ju givetvis inte gällt för USA:s vidkommande.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +1 (av 1 röst)
  • blir ett nöje när du avlider ditt avskum. jobbat mycket under ditt liv ditt patrask?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: -5 (av 7 röster)
 • Vera Oredsson says:

  Lite anständighet trodde jag om NÅGON ì regeringen. KDS SD men ingen ….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +14 (av 18 röster)
 • Vera Oredsson says:

  Dr Goebbels såg gärna att Polisen (Schupo) och SA patrullerade tillsammans. De skulle lära av varandra Laglighet och politisk inspiration. Min far berättade gärna om deras patrulleringar och redovisade om lagenliga detaljer som han lärt sig.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +23 (av 23 röster)
  • En liten förklaring av vad Schupo och SA betyder kanske vore på sin plats. Schupo är förkortning för Schutzpolizei (skyddspolis, alltså vanlig polis) och SA vet alla nationalsocialister vad det betyder: Sturmabteilung (stormavdelning).

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +18 (av 22 röster)
 • Vera Oredsson says:

  Svart. rött GULD egentligen – Guldet inspirerades av judarna naturligtvis. Kommer ursprungligen från Österrikes revolt mot kejsardömet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +20 (av 20 röster)
 • Spelar inte så stor roll om den där plisen är död eller inte, men så sent som i lördags kl. 15.00 höll polisen över hela Tyskland en tyst minut för honom.

  http://www.wetter.de/cms/berlin-schweigeminute-fuer-von-reichbuerger-getoeteten-polizisten-4026780.html

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +10 (av 10 röster)
 • Leve tredje riket!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +25 (av 25 röster)
 • Geyser says:

  Att repressionen ökar är förutsägbart. Lakejregimerna kämpar bokstavligen för sin överlevnad. Krig och/eller inbördeskrig är nog oundvikligt. Den korrumperade makteliten måste avlägsnas.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +20 (av 20 röster)
  • Feldjager says:

   krig är oudvikligt! det är bara välja sida hur man ska dö
   Med näsan i netflix av en negroid ”homeinvasion” eller i en gatustrid med kommunister och regimen i centrala Halmstad

   valet är ditt

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +13 (av 13 röster)
 • Slipsen says:

  Det är så underbart med den nya, europeiska demokraturen där alla minsann ska tycka ”rätt”.
  Orwell´s 1984 är här!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +15 (av 15 röster)
 • Klaus Katzschke says:

  Reichsbürgerbewegung har internationellt ingen chance (inte heller intereuropéisk i en nationalsocialistiskt Europa). De kan bara göra publiken uppmärksam på Tysklands folkrättsligt korkade tillstånd sedan 1945.
  ”Återföreningen av Tyskland” och ” … av DDR och BRD” är fel. Det var förening av DDR och BRD 1991 (inte återförening). Kommunister, ockupationsregeringen och östeuropeiska regeringar använder ”åter” för att insinuera att det lite Tyskland har sitt gamla storlek återvunnit. Ingen britt, ingen fransman, ingen polack vill igen ha ett större Tyskland.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +5 (av 5 röster)
 • Dante says:

  Putin bekräftar att vi håller på att utrotas men väljer att inte göra någonting åt utrotningen.
  130 soldater och några få stridsvagnar på Gotland ska se till att utrotningen av oss svenskar kan fortsätta obehindrat.
  president of russia
  Contact
  Är det någon mening att skriva till Putin?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +4 (av 10 röster)
  • Klaus Katzschke says:

   Dante,
   jag förstår inte vad du menar. Det låtar som om Putin är skyldig att göra mera. Ska ryska sodater invadera Sverige? Vilken belöning ska soldaterna och Ryssland få? Sverige ska väl ändå inte bli del av Ryssland.
   Sovjetunionen fick bl.a. den nordliga delen av Ostpreußen och japanska öer som belöning efter WW2. Det var Churchills löfte att Stalins Sovjetunion skulle få öarna om Sovjetunionen deltar i kriget mot Japan. Churchill var rädd för japansk invasion på Falkland öarna.
   Jag hoppas att mycket folk har set videon med Putin och har förstått budskapet.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +7 (av 7 röster)
 • Trött says:

  Triarii – Europa

  https://www.youtube.com/watch?v=0PlwtAJZ6jc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +3 (av 3 röster)
 • makketyz says:

  En organisation/rörelse vi skulle kunna knyta kontakter med? Dom verkar ju vara väldigt vettiga det jag läst om dom.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +8 (av 8 röster)
 • Andreas says:

  Det är viktigt att vi i alla situationer söker fred och visdom! Hur vettigt är det egentligen att inte betala sina räkningar och annat! Även om civil olydnad är tillåtet! (Dock inte våld! Annat än som yttersta nödvärnsrätt.)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: -5 (av 5 röster)
 • Islamabad says:

  snart kommer man inte får tänka fritt heller eller? kommer dom implementera något i hjärnan som läser tankar och såfort man tänker något negativt om invandring eller liknande så kommer nån polis styrka o slår in dörren??…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +1 (av 1 röst)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *