Tyska myndigheter vill införa ett tredje kön i födelseattester

ABSURDISTAN. Tyska myndigheter vill göra det möjligt att registrera ett tredje kön födelseattesterna. Dagens praxis är diskriminerande mot intersexuella, menar myndigheterna.

Tyska myndigheter vill införa ett tredje kön i födelseattesterna för att ge så kallade intersexuella personer möjligheten att kunna registrera sig som något annat än man och kvinna. Detta till följd av ett domstolsbeslut i Karlsruhes författningsdomstol.

En kvinna, som varken känner sig som en man eller kvinna, fick där medhåll om att det bör finnas en tredje könskategori. Domstolen har gett tyska myndigheter året ut på sig att arbeta ut en ny lag som ska omfatta andra könskategorier än bara man och kvinna.

Enligt domstolen är den nuvarande praxisen diskriminerande mot så kallade intersexuella. Den nya könskategorin ska, förutom attt gälla ”intersexuella”, även omfatta ”annat”. Ändringen kommer också ge föräldrar fullmakt till att ändra sitt barns kön, eftersom lagförslaget gäller födelseattester.

”Könsforskaren” och ”socialantropologen” Marit Vaula Rasmussen är positiv till nyheten men menar att man även borde ha ett öppet alternativ som att ”intersexuella” barn själva kan välja vilket kön de är av när de blir äldre eftersom föräldrarna mot förmodan kan ha valt fel kön till sitt barn.

Rasmussen uppmanar de som har ”intersexuella” barn att skicka dem till så kallade könsneutrala förskolor.

— Har man ett intersexuellt barn måste man se vilket sammanhang barnet växer upp i. Några förskolor har ett rymligt förhållande när det kommer till kön där till exempel alla är i samma garderob och pojkar kan gå i prinsessklänningar, säger hon.

Enligt FN kategoriserar runt 1,7 procent av världens befolkning sig som ”intersexuella”.

Källor:
Tyskland åpner opp for et tredje kjønn i fødselsattester

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RokvikenAndré DevecseriAllanSusanne StenbergKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Det är inte sjuka böjelser som avgör av vilket kön man är, utan de kromosomer som man fötts med. Att stämpla sina egna barn som ”intersexuella” är höjden av övergrepp – var finns alla barnorganisationer när övergreppen sker mitt framför ögonen på dem?
comment image

André Devecseri
Medlem

Det är dessa ”barnorganisationer” som paahejar detta.

Susanne Stenberg
Medlem

(((Samhället))) har verkligen saboterat människan.

Svaga individer bör omhändertas , helst för ett par år sedan.

Allan
Medlem

Registrera alla judar istället, så slipper vi dras med sådana juderier, eftersom alla då kan se adressen på (((avsändaren))).

Juden är ju dessutom och karvar i sin avkommas kön, så det är passande att de urskiljs utan att behöva dra ner byxorna på dem, vi är ju inte perversa som judarna som hellre tittar folk i könsorganen än ansiktet.

Rokviken
Medlem

Skära och suga blod från ett barns penis är SJUKT.