Tyska folket beväpnar sig

UTRIKES. Tyskarna beväpnar sig allt mer i takt med att kriminaliteten och otryggheten ökar.

Tyskarna beväpnar sig. Genrebild.

I Tyskland har den legala vapenförsäljningen till privatpersoner ökat med 85 procent de senaste två åren, i takt med att kriminaliteten och otryggheten ökat.

Till skillnad mot i Sverige kan tyskarna ansöka om en ”liten vapenlicens” som kan användas i självförsvar. Med detta vapentillstånd får man använda gaspistol, signalpistol och pistol med skrämselskott, som jägare ibland använder.

Inget av vapnen räknas som dödliga, även om dessa vapen kan ge dödliga skador beroende på situationen.

Även försäljning av pepparspray – som också den är förbjuden i Sverige – har ökat markant de senaste åren.

Vapenhandlare i Tyskland kan se en klar koppling efter nyårsnatten i Köln 2015, då hundratals tyska kvinnor blev omringade av främlingar som utövade den arabiska våldtäktsleken ”taharrusch”. Många blev våldtagna men mörkertalet är stort och få av de främmande männen blev åtalade.

I dagens Tyskland beväpnar sig kvinnor för att inte bli våldtagna, och männen som försvar mot överfall på offentliga platser eller mot terrorister.

Källa:
Die Deutschen bewaffnen sich

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments