Tyska barn får lära sig att ange föräldrar med ”fel” åsikter

UTRIKES. En statligt finansierad broschyr, som tränar barn att informera myndighetspersoner om föräldrar som uttrycker sig negativt om flyktingar, skapar skandal i Tyskland.

Den Berlin-baserade frivilligorganisationen Amadeu Antonio Foundation finansieras av federala ministeriet för familjeaffärer i Tyskland. Organisationens uppgift är att ”bekämpa rasism och hat” i det tyska samhället.

För att genomföra denna statligt finansierade åsiktskontroll har nu organisationen gett ut en kontroversiell broschyr som bland annat lär barn att spionera på föräldrar med ”felaktiga högeråsikter”. Den 60 sidor tjocka broschyren ger riktlinjer och råd om hur man ska agera när någon exempelvis uttrycker sig negativt om flyktingar framför barn.

I ett av broschyrens pedagogiska exempel beskrivs två barn, vilkas föräldrar antas ha ”felaktiga högeråsikter”. Detta avslöjas, enligt manualen, av att barnen klär sig enligt stereotypa könsroller:

”Dottern bär klänning och har flätor och hjälper till med hushållsarbete, medan sonen får mera fysiskt utmanande uppgifter”, vilket gör föräldrarna klart misstänkta, enligt spionmanualen.

Tysklands största tidning Bild kallar broschyren ”en träningsguide” för att värva barn som potentiella informatörer mot sina egna föräldrar.

Det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland har gått ut och anklagat frivilligorganisationen för ”Stasi-metoder” och kallar det ”ofattbart” att ett federalt ministerium försöker förvandla tyska barn till spioner och angivare.

Detta sker alltså i Tyskland, där samtidigt rektorer har rapporterats uppmana tyska föräldrar att sätta hijab på sina döttrar för att de inte ska provocera muslimska pojkar i skolan.

Källa:
GERMAN GOVERNMENT ACCUSED OF FUNDING BROCHURE THAT ENCOURAGES KIDS TO SPY ON THEIR “RIGHT-WING” PARENTS

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Ramón MercaderRokvikenJan HjelmVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Demokratin vill inbilla oss att Bundesrepubliken ”befriade” DDR – är det inte tvärtom? Stasimetoderna har brett ut sig i Bundesrepubliken i stället. Personligen ställer jag mig ofta frågan: var inte vi friare och tryggare under 1933 – 45 om man frånser demokratins bombterror? Svaret är : JA

Rokviken
Medlem

Absolut, och herrefolket har slutligen hittat sin lösning.

Jan Hjelm
Medlem

Stasi-metoderna har spritt sig till Sverige också.

Ramón Mercader
Medlem

Tyskland har idag fler politiska fångar än Östtyskland hade ett år innan Berlinmurens fall. Dessa tankebrottslingar, vilka har dömts för hets mot folkgrupp, revisionism eller för återuppbyggandet av förbjudna partier, räknas inte som politiska fångar. Ansedda som nynazister, har de utestängts från det politiska spektrumet. Så för majoriteten av de unga har de blivit martyrer för det nationella uppvaknandet. Detta uppvaknande sker mitt framför våra ögon, men vi vägrar se det.

— Horst Mahler

Ramón Mercader
Medlem

Undra om inte angiverimetoderna i sig t.om. av Stasi i gamla DDR ansetts som väldigt extrema? Undra om en sådan extrem form av angiverisystem av Stasi i gamla DDR om de ansett de som väldigt extremt hade sett positivt eller negativt på en sådan ev. även av dem uppfattad väldigt extremism? Om det också vägts in hur de mycket extrema angiverimetoderna använts till i dagens Tyskland. Hade det inte i gamla DDR av t.om. Stasi uppfattats som en negativ form av väldigt extremt angiverisystem som t.om. Stasi börjat bekämpa för att det varit allt för extremt i sig och allt… Läs mer »