Tyska ambassaden i Brasilien sprider propaganda om ”Förintelsen”

JUDISK MAKT. Tysklands utrikesdepartement lägger sig i den brasilianska inrikespolitiken och sprider propaganda om ”Förintelsen” för att motverka påstådd högerextremism.

I den pågående presidentvalskampanjen i Brasilien leder den före detta yrkesmilitären och högerpolitikern Jair Bolsonaro stort över vänsterns huvudkandidat Fernando Haddad. Efter den våldsamma knivattacken som Bolsonaro utsattes för den 6 september har hans försprång ökat ytterligare.

Det stora folkliga stödet för Bolsonaro har fått Tysklands utrikesdepartement att tala om att en högerextrem våg sköljer över Brasilien. I synnerhet upprörs den tyska regeringen över att många anhängare till Bolsonaro på sociala medier anser att nationalsocialismen var en vänsterrörelse och att ”Förintelsen” aldrig har ägt rum.

Detta har föranlett att det tyska utrikesdepartementet nu blandat sig i den brasilianska valrörelsen genom att sprida en officiell video på portugisiska där man förtydligar att nazismen är en högerextrem ideologi och att det i Tyskland är förbjudet att hävda att Förintelsen aldrig har ägt rum.

”Förintelsen är historisk fakta med bevis och vittnen som går att finna på många platser i Europa”, får man bland annat veta i propagandavideon, som visar bilder från Auschwitz och berättar att det i den tyska grundskolan är obligatoriskt att studera nazismens konsekvenser.

— Vi måste motsätta oss högerextremismen. Den går inte att ignorera utan vi måste stå upp mot nynazism och antisemitism, slog Tysklands utrikesminister Heiko Mass fast efter kravallerna i Chemnitz i slutet av augusti.

De mörka krafter som har tvingat hela västvärlden till moralisk och politisk underkastelse genom Förintelsedogmen fortsätter alltså nu sitt propagandatåg till andra delar av världen.

Att Bolsonaros högeranhängare inte har någon anknytning till nationalsocialismen, utan istället okunnigt kallar sina fiender i arbetarpartiet för nazister och likställer Brasiliens före detta vänsterpresident Lula da Silva med Adolf Hitler, kan vara ett resultat av att historieundervisningen inte prioriteras i brasilianska skolor.

Källa:
Tyska ambassaden i Brasilien sprider video om Förintelsen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausLingonet_DH_Anders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Den JUDISKA makten, förtrycket och hjärntvätten över Sverige, Tyskland, Europa och VÄRLDEN måste besegras.

HS!

_DH_
Medlem
_DH_

När de ändå håller på med denna dystra förintelsesaga, varför drar de inte den om Rödluvan också? Den sagan är ju trevligare, åtminstone.

Lingonet
Medlem

Bröderna grim? Judar?
Bättre då att vi sprider sagan om råttfångaren i hameln

Klaus
Medlem

Man kan inte vänta sig kunskap om nationalsocialism och Auschwitz i Brasilien om inte tyskar, européer och US-amerikaner vet sanningen. Det är svårare att sprida sanningen världen runt per internet än i hemlandet. Brasilianerna är en mycket blandad negroid befolkning som har andra problem än vi och som vi inte känner till.

Klaus
Medlem

Angående sanning:
Fotot ”Hitler med Jesse Owens” är fake!
https://www.snopes.com/fact-check/jesse-owens-and-hitler-handshake/
Men Google har också blockerad rapporter där Owens säger han blev bättre behandlad i Tyskland än i USA pga rassegregation.