Tysk underrättelsechef pekade på vänsterradikalt inflytande – sparkas

UTRIKES. Den tyske underrättelsechefen Hans Georg Maassen sparkas efter att ha pekat ut fientliga vänsterkrafter som vill tvinga bort honom.

Hans Georg Maassen, chef för det tyska Författningsskyddet, sparkas med omedelbar verkan sedan han i ett internt anförande i Warsawa, som hölls i oktober men som nu läckt, pekat ut vänsterradikala krafter som velat göra sig av med honom. Han hade redan då tvingats till ett tidigt avsked efter att ha avfärdat uppgifter om en ”högerextrem” hetsjakt på invandrare i Chemnitz efter en knivattack med dödlig utgång.

Maassen ska då ha utsatts för attacker från flera håll och ska inför flera parlamentariska kommittéer ha försvarat sin ståndpunkt och förklarat att det inte är befogat att hitta på ”högerextrema” brott för att bekämpa ”högerextremism”, som han uttryckte det i Warsawa.

De vänsterradikala krafter som pekas ut ska enligt Maassen tillhöra regeringspartiet SPD:s vänsterfalang. SPD ingår idag i en koalitionsregeringen med Angela Merkels CDU. Bland de som välkomnar hans avsked finns SPD:s generalsekreterare Lars Klingbeil, som menar att Maassen är en anhängare av konspirationsteorier som ska florera på högerkanten.

Än så länge är det oklart var Maassen kommer hitta på härnäst, men i anförandet i Warsawa sade han att ett liv inom näringliv eller politik är ett alternativ.

Källa:
Outgoing German Spy Chief Fired for Calling Social Democrats ‘Radical Left’, Security Policy ‘Naive’

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Vänsterpolitiker och folk som röstar för dem är perversa idioter som har makt i Tyskland med hjälp av rika Talmud-judar som George Soros. Merkel är självklart också vänster.