Tysk stad inför tillfälligt stopp för främlingsinvasionen

FRÄMLINGSINVASIONEN. I ett försök att stävja det kraftigt ökande invandrarvåldet förbjuder nu den tyska staden Cottbus vidare invandring.

Cottbus Altmarkt. Foto av: Th.cb (CC BY-SA)

Cottbus, en stad som ligger cirka tolv mil sydost om Berlin, har drabbats av flera fall av grovt invandrarvåld sedan början av 2018. Invandringsmotståndet har därför ökat kraftigt i staden.

Förra veckan anföll tre syriska pojkar, som enligt uppgift är 14, 15 och 17 år gamla, en man och hans hustru utanför ett köpcenter. Den antivita rasistiska attacken uppges vara en hämnd för att den påstådda 15-åringen inte skulle få stanna i Tyskland. Några dagar senare stack två syriska ”ungdomar” vid en spårvagnshållplats en tysk tonåring i ansiktet med en kniv.

Universitetsstaden, med en befolkning på drygt 100 000 personer, har tagit emot cirka 3 000 asylsökande sedan landets förbundskansler Angela Merkel år 2015 öppnade Tysklands gränser.

Den stora inströmningen av ”flyktingar” till Cottbus har inneburit att tyskarnas vilja att stoppa invasionen har stärkts. I staden finns även ett fäste med uppskattningsvis 145 nationalister som aktivt värnar om det egna folket.

Staden kommer också att öka övervakningen med fler videokameror samt fler uniformerade och civilklädda poliser. De kommer även att anställa tio nya socialarbetare som ska ta hand om den försämrade situationen på stadens skolor.

Brandenburgs inrikesminister Karl-Heinz Schroeter sade den 19 januari till tysk radio att invandringsstoppet kommer att gälla ”under de närmast kommande månaderna”.

Cottbus är dock inte den första tyska staden som inrättar ett så kallat flyktingförbud. Förra året infördes samma förbud i både Salzgitter, Delmenhorst och Wilhelmshaven. Skälet till invandringsförbuden anges av de lokala myndigheterna vara bristande förmåga och resurser att ”integrera” fler främlingar.

Källa:
German city bans new refugees

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Monsom
Nybörjare
Monsom
2 år sedan

…räcker inte med att stoppa migrantinvandringen nu utan man måste skicka hem hundratusentals ja miljoner från Tyskland som inte ska vara där alls då de saknar alla asylskäl. Länder som: Irak-Syrien-Afghanistan-Somalia-Eritrea-Ethiopien mfl har inga krig alls därför skall de hem omedelbart. Detsamma gäller hela EU-området återkalla alla PUT